mynewspapers.net

Hur man mäter för sovrum gardiner

Hur man mäter för sovrum gardiner


För att få ditt sovrum gardiner ser rätt när de låser sig, är det viktigt att få de rätta måtten för dem. Om du inte har en befintlig gardinstång, hjälpa dessa mätningar också dig att hitta rätt plats att installera fixturer för staven. Det är bra att ha en vän hjälpa hålla din måttband, särskilt om Fönstren är brett. Detta sätt måttbandet hålls stadigt, så du kan få de exakta mått du behöver.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av gardiner du vill för ditt fönster. Om du har fönsterbrädor, är det bäst att ha gardiner stannar precis ovanför tröskeln. Om du har radiatorer som sitter nedanför fönstret, måste gardinerna sluta direkt ovanför kylaren, eftersom det inte är säkert att ha långa gardiner över dem. För bild eller burspråk eller windows utan trösklar fungera golv-längd gardiner brukar bäst.

• Mät bredden på fönstret. Kom ihåg att lägga till plats för fästena för gardinstång. Det är en bra idé att ha gardiner förlänga minst 1 tum på vardera sidan av fönstret för att hålla oönskade ljus ut. Håll måttbandet stadig och utvidga det till rätt punkt på andra sidan. Skriv ner denna mätning och markera den som "bredd." Om du mäter flera fönster och de är i olika storlekar, se till att markera på bladet vilket fönster du mäter.

• Mäta längden på fönstret. Starta måttbandet ca 1 tum före fönstret så att tillräckligt med utrymme för gardinstång. Ta måttbandet ner till den punkt där du vill att dina gardiner att stoppa. De flesta kommersiella färdigsydda gardiner säljes i längder på antingen 60 inches eller 84 tum, men de kan vara instängda för att passa alla storlekar, eller du kan beställa skräddarsydda gardiner. Skriv denna mätning ner på bladet.

• Multiplicera Breddmätning med två. För gardiner hänga korrekt, måste du ha tillräckligt material att arbeta med. Det rekommenderas att fördubbla din fönstrets bredd. Till exempel, om ditt fönster åtgärder på 24 inches över, behöver du faktiskt 48 inches bredd för dina gardiner.

• Beräkna hur många paneler som du behöver för dina gardiner. När du har dina mått, bestämma hur många paneler som du behöver. För de flesta normalstora Fönstren, som är 24 till 30 inches över kommer att två skärmar vara tillräcklig. Normalt fyra paneler behövs större burspråk, eller du kan behöva specialbeställa gardiner som kapas för att passa.