mynewspapers.net

Hur man mäter för ett dörrhandtag

Hur man mäter för ett dörrhandtag


Hårdvara företag tillverkar ett brett utbud av dörrhandtag, alltifrån enkla dra handtagen till mer avancerade ingången handlesets. Handtag för exteriör användning ofta har inbyggt lås längs den övre delen av handtaget, medan inomhusenheter allmänt består av bara ett handtag. För att välja rätt handtag för ditt hem, åtgärd både din dörr och din befintliga handtag eller lockset noga så att den kommer att fungera som avsett.

Instruktioner

• Bestäm höjden på din befintliga handtag. Dessa handtag har normalt två punkter där de är fästa till dörren. Höjden på handtaget mäts från mittlinjen av ett hål till mittlinjen av andra hålet. Medan den totala höjden på själva handtaget kan vara viktigt för dig som konsument, lista tillverkare höjd som avståndet mellan dessa två kopplingspunkter.

• Kontrollera dornavstånd av dina lås. För handtag med lås eller lås kallas avståndet från mittlinjen av spärren till kanten av dörren "dornavstånd." Dornavstånd varierar från 6 cm till 6,8 cm (2 3/8 till 2 3/4 inches), så det är viktigt att välja ett handtag med den samma dornavstånd så det passar din dörr.

• Mått diameter på toppen borra hål. Det här är hålet där toppen av handtaget är fästa till din dörr. För ett handtag med inbyggd lås varierar detta hål normalt från 5,3 till 6 cm (2 1/8 till 2 3/8 tum). Välj ett handtag som kräver samma storlek borra hål så du kommer inte hitta ett sätt att fylla i utrymmet runt din nya handtag. Om din nya handtag kräver en större bar, kan du enkelt klippa hålet större med hjälp av en hål såg.

• Undersök lägre borrhålet. Många handlesets kräver en mindre lägre borra hål, som är utformad för att rymma endast ett fästelement och inte en hel lock eller spärr. Mät diametern på detta hål och välja en ny handtag som är samma storlek eller större så det passar din dörr.

• Använd din måttband för att kontrollera tjockleken på din dörr. Många bostäder dörrar mäter 6 cm (2 3/8 tum) tjock, medan kommersiella dörrar mäta 6,8 cm (2 3/4 inches). Handlesets och lås är ofta utformade för att passa bara en enda dörrtjocklek. Välj ett handtag med fästelement och mekanismer avsedda att fungera med din dörr.

• Leta upp strejken på din dörrkarm. Strejken är en metallplatta som håller en spärr eller bult i stället att hålla dörren låst eller stänga. Om du ersätter ett viloströmsprincip handtag med en som spärrarna, välja en enhet som du kan rada upp med befintliga strike. Detta sparar du ansträngningen att flytta och installera om strejken vid installation av handtaget.