mynewspapers.net

Hur man mäter en broms kammare för att justera lufta bromsarna

Hur man mäter en broms kammare för att justera lufta bromsarna


Om du kör ett fordon som är tillräckligt stora för att använda ett air brake system, är det oerhört viktigt att förstå hur man mäter rörelsen av push staven i broms kammaren så att du vet när en bromsjustering behövs och när bromsarna är korrekt. Avståndet push stången reser in och ur bromsen kammaren, också brukar kallas en broms pod, är mätningen krävs för att avgöra detta och kan också ange behovet av mekaniska reparationer.

Instruktioner

• Release parkering bromsar. Om traktor och släp tillsammans, engagera parkeringsbromsarna på lastbil när man mäter trailerns push spön och släppa släpfordonsbromsar. När du kontrollerar push rod mätningarna på lastbil, släpp traktorns bromsar och engagera släpfordonsbromsar att hålla traktor från rullande. Om den lastbil och trailer inte är tillsammans, blockera hjulen innan du fortsätter.

• Leta upp bromsen kamrarna på enheten. Mark i utkanten av push staven där det lämnar kammaren med krita. Placera verktyget luft bromsen på botten av slack justeraren och dra mot dig. Dra tills den push-rod stannar och gör en annan Markera med krita.

• Håll slack skaderegleraren från broms kammaren med en hand. Mät avståndet mellan de två krita märkena med måttbandet med andra handen. Om avståndet mellan de två varumärkena är mer än 3/4 tum, justera bromsarna om de är manuella. Om avståndet mellan varumärkena är mer än 3/4 tum och enheten använder automatisk slack skadereglerare, kan de behöva vara repareras eller ersättas i stället justeras.