mynewspapers.net

Hur man manuellt beräkna värme belastning

Hur man manuellt beräkna värme belastning


Beloppet av värme i en byggnad som en luftkonditionering förväntas cool kallas värme belastningen. Värme genereras inuti en byggnad av en mängd olika källor, inklusive belysning, apparater och även människor, men den största källan av värme för varje byggnad är strålande värme från solen. Exakt beräkning av värmen in för ditt hem eller byggnaden gör att du kan välja den mest lämpliga kylutrustningen. Du kan använda en enkel serie av mätningar och beräkningar för att komma fram till en användbar uppskattning.

Instruktioner

• Multiplicera antalet kvadratfot att kylas av 31.25 sedan skriva ner detta nummer. Om du inte vet ytor i ditt hem, multiplicera längden på rummet med bredd mätt i fötterna.

• Mät varje fönster i ditt hem och hittar sin plats i kvadratmeter genom att multiplicera dess bredd med dess höjd. Multiplicera det område du hitta för varje fönster av 164 om fönstret vetter mot norr, öst eller väst och av 868 om fönstret vetter mot söder. Multiplicera varje oskuggad fönster resultatet med 1,4. Lägga till alla Fönstren slutliga resultat tillsammans, skriv ned numret och ställ det åt sidan.

• Multiplicera antalet människor som ofta upptar ditt hem eller byggnaden av 600. Skriv ner detta nummer och ställ åt sidan.

• Lägga till det totala watt av alla de apparater som ofta används i din byggnad eller hemma. Wattal TV, ugnar och datorer kan oftast hittas i ägarens manualer. Multiplicera summan med 3.4.

• Lägga till det totala watt av varje ljus som vanligen används i ditt hem eller byggnad. De flesta standard och kompakta lysrörslampor stämplas med deras wattal, men du kan behöva konsultera fixturen snarare än glödlampan för bar-style lysrör. Multiplicera detta totalt med 4,25, skriva ner det och ställ åt sidan.

• Lägg ihop siffrorna du skrev ner, att beräkna värme belastning uppskattning för din byggnad. Denna uppskattning återspeglar antalet British Thermal Units någon kylsystemet skulle ansvara för i din byggnad. Detta nummer kan du avgöra om en viss luftkonditioneringen kommer dina behov kyla.