mynewspapers.net

Hur man målar utomhus Vinyl möbler

Hur man målar utomhus Vinyl möbler


Vinyl möbler håller upp bra mot utomhus väder och dess glättad yta torkar ner snabbt för enkel rengöring. Men om du vill ändra färgen på vinyl möbler, hittar du att dess glatt, glänsande utvändig inte är mycket gynnsamt för målning. För att måla utomhus vinyl möbler, behöver du veta hur till prep och prime ytan som en del av en komplett målning process.

Instruktioner

• Rengör ytan med tvål, vatten och en trasa. Smutsiga möbler kommer inte ta ny färg lätt. Lyckligtvis, vinyl är utformat för enkel rengöring, så enkelt diskmedel borde göra susen.

• Spray eller pensel på limning primer. Regelbundna emalj primer fastnar inte till vinyl tillräckligt väl. Limning primer är tjockare och segare för bättre täckning av slick, blanka ytor som vinyl, glas och laminat. Om din vinyl möbler är mestadels solid, platt och kantiga, fungerar en borste bra. För snäv maskstorlek möbler eller snäva kurvor är sprayburkar ett bättre val.

• Vänta på primer att bota. Härdning är annorlunda än torkning. När en primer är torr på ytan, kan det inte helt botas under. Kolla kan eller behållare för att se hur länge den primern tillverkaren rekommenderar att låta primer sitta innan målning.

• Applicera ett lager olja bas utomhusfärg till möbler med en skum borste eller en burk med sprayfärg. Oljefärg bas är bättre lämpade för de flesta vinyl utemöbler eftersom de hålla upp bättre mot fukt än många latex sorter.

• Vänta tills den första pälsen torka och återanvända ett andra lager färg om det behövs.