mynewspapers.net

Hur man målar på vinglas utan att lämna penseldrag

Hur man målar på vinglas utan att lämna penseldrag


Den stora majoriteten av vinglas säljs utan dekorationer. Även om vinglas har ofta så mycket yta som en genomsnittlig kaffekopp, saknar de oftast samma mångfald av konstverk finns på muggar. Vissa hobbyists vilja måla vinglas i olika former och färger, ger dem utmärkande dekoration. Även skapar konstverk på ett glas kan verka skrämmande, är sanningen att med rätt utrustning och instruktion, är nästan vem som helst kan måla ett vinglas utan att lämna ränder eller penseldrag.

Instruktioner

• Tvätta vinglas med diskmedel och vatten. Skölj den i varmt vatten, och doppa glaset i tvål och vatten och gnugga den över med fingrarna. Skölj igen med varmt vatten för att ta bort någon soap film, och vända den upp och ner på en handduk eller torktumlare rack låta det lufttorka i minst 30 minuter.

• Rengör glaset med gnugga alkohol och en bomullspinne. Sänka ner pinnen i alkoholen och gnugga med pinnen över hela glaset tills varje bit har varit gnuggade med alkohol. Vänd glaset upp och ner på handduken och låt den torka i minst 30 minuter.

• Ta ena änden av bladet stencil till den andra att bilda en rulle, att sätta stencilen på utsidan av rullen. Placera glas vin höger sida upp och Lägg på stencilen rullen i skålen. Adust mönstret på stencilen innan säkra den på glaset med maskeringstejp.

• Blanda färgen väl med den trubbiga änden av pensel att säkerställa sin maximala tjocklek. Välblandade, tjock färg att fästa bättre till glaset och hjälper dig undvika penseldrag och droppar.

• Måla glas vin i spetsig pensel och thermohardening. Läsa in massor av färg på borstens spets, men släpp överflödig färg tillbaka i den färgen burk. Måla kanterna på stencilen först, och Använd svamp för att noggrant badda bort misstag. Re-load pensel med färg ofta att undvika strimmor och penseldrag.

• Vänta 20-30 minuter tills färgen att tjockna på glaset innan målning ett annat lager. Vissa färger är för tunn och kommer att kräva flera lager färg för att täcka ordentligt penseldrag, men beroende på den färg du använder, ett lager kan vara tillräckligt.

• Ta bort schablonen från vinglas, försiktigt så att inte störa färgen. Låt färgen bosätta sig på glaset i minst 30 minuter och ta bort schablonen. Placera glaset in i ugnen för temperatur och tid som anges i den färgen instruktioner.