mynewspapers.net

Hur man målar över murket trä

Hur man målar över murket trä


Innan murket trä kan målas, måste den behandlas med en trä härdare. Härdaren absorberar in ruttnade trä för att ge en fast grund för färgen. Om murket trä målas utan detta preparat, trä fortsätter att ruttna och färgen kommer att lossna. Målning över murket trä bör endast göras om rötan är minimal. Stora områden av ruttnade trä bör ersättas helt innan målning. Exteriör trim arbete och trä ytterväggar är sannolikt platser där murket trä bör repareras och målas.

Instruktioner

• Ta bort alla sönderfallande och ruttet trä tills du når en någorlunda massivt trä. Gräva ruttnade virket ut med en skruvmejsel. Inte vara rädd att göra hålet större. Vakuum ut alla löst skräp.

• Skaka burken trä härdare och öppna sedan locket. Doppa den disponibla mjuk borsten i härdaren och tillämpa den på ruttet trä. Applicera flera lager av härdare, lager på lager, tills en blank yta uppnås. Vänta fyra timmar för härdare att ställa in.

• Öppna canen av wood filler och gröp ur en golf boll storlek belopp med en spackel. Krama en 3/4-tums pärla wood filler härdare över wood filler och blanda två tillsammans tills blandas. Använd de kitt kniven för att blanda.

• Fyll hålet med den wood filler tills hålet är jäms med surround ytan av trä. Squish kitt i hålet genom att placera den på en bredsida av spackel och sedan mosa den i hålet. Det är OK om en liten bit av filler överlappar kanten av hålet--i själva verket, det är bättre om detta händer. Låt den wood filler torka i 24 timmar.

• Sand reparerade området med en 100-grit Slipkloss och sedan ett 120-grit block tills ytan är så smidigt som önskat. Området ska smälta in i den omgivande ytan så att det inte kommer att vara märkbara när målade.

• Öppna en burk med fläcken-blockerande primer färg och doppa en pensel i färgen. Måla det reparerade området och sedan rulla över den med en mini roller att jämna ut penselavtryck. Vänta 24 timmar och applicera ett andra skikt grundfärg. Applicera två lager av trä finish färg efter primern har torkat. Applicera dessa två lager 24 timmar isär med hjälp av pensel och mini roller.