mynewspapers.net

Hur man målar moln med en Stencil

Hur man målar moln med en Stencil


Måla realistiska moln är hårdare än många kanske tror. Med användning av en stencil, cloud-making blir lättare, men det finns fortfarande många knep för att tavlan processen som kan göra skillnaden mellan cartoonish och realistiska moln. Med schabloner, detta projekt bör ta mindre än en hel dag att slutföra, beroende på hur många moln du planerar att måla.

Instruktioner

• Skapa formen bas moln. Tejpa en stort moln stencil på väggen eller andra objekt och Använd skum pensel för att måla bilden av stencilen. Arbeta med en liten mängd färg och använda en badda motion, snarare än en swiping rörelse. Detta håller färgen inuti stencilen och ger en mer realistisk moln. Låt färgen torka i en timme. Om bas färg visar via molnet kan du använda ett annat lager. Dock lägger vissa färg visar via molnet realism.

• Ta en mindre stencil och tejpa fast den på ena sidan av molnet. Använd pensel skum för att badda lite vit färg att fylla i formen moln. Detta steg handlar om att lägga dimension och individualitet till varje moln. Du vill inte alla molnen för att ser exakt likadan ut, eller effekten kommer att se tecknad film. Vinkel stencilen mindre moln runt bas cloud formen på flera olika sätt för varje moln. Låt färgen torka i en timme.

• Doppa borsten i sky färg färg. Se till att de flesta av färgen på en pappershandduk, men lämna en liten mängd på borsten. Denna teknik, som kallas torrborstning, används för att lägga till dimension och skuggning till molnen. Ta hörnet av borsten och badda det försiktigt runt några av kanterna av molnet, och inuti molnet också, för att skapa skuggor. Om du är osäker var du ska placera skuggorna, titta på en bild av verkliga moln. Du vill skapa en illusion av att molnen är fluffig. De flesta av dina badda inträffar som runda linjer inuti molnet, skuggning botten av en imaginära cirkel. Lägga till vissa blå till toppen av molnen också. Låt färgen torka i en timme.