mynewspapers.net

Hur man målar horisontella ränder på väggar

Hur man målar horisontella ränder på väggar


Effekterna av målning ränder på en vägg kan vara dramatiska. Horisontella ränder kan göra ett rum visas större än det är och lägga till ett helt nytt utseende i ett gammalt mur. Denna typ av inredning kommer att tilltala barn som kanske vill ha en kombination av flera olika ljusa färger. Samma färger som används på en vägg kan också visas på accent kuddar, mattor område eller bildramarna.

Instruktioner

• Använda ett måttband, mäta höjden på väggen som ska målas. Bestämma hur breda ränderna blir, som 10 inches eller 15 inches. Sedan med en blyertspenna, börja med upp i ena hörnet av en vägg och arbeta ner (med en stege vid behov), markera där varje rand är. Fortsätt hela vägen ner till botten av väggen, eller till toppen av baseboard (om sådan finns). Gör samma sak på mitten av väggen också som i motsatt hörn.

• Fäst blå målartejp från ena änden av väggen vid en punkt där en rand kommer att målas och sträcka ut den över muren till motsatt hörn. Tryck ned så att det är nivån hela vägen över. Använd ett vattenpass så när på jämnhet. Se till att magnetbandet är fäst i väggen så att skarpa ränder kan målas. Fortsätta tillämpa den blå målartejp över väggen där ränder kommer att, antingen på insidan av en rand där ingen färg kommer att tillämpas eller på utsidan av en rand där det kommer att måla tillämpas. Kontrollera varje tillämpning av blå målartejp med en nivå för rakhet.

• Måla inne i området där den blå målartejp skisserat för målning. Måla inte området mellan området markerade ränder att förbli omålade. Låt torka. I händelse av att detta område är att målas också, vänta tills den första uppsättningen av ränder är helt torr, då gäller blå målartejp längs kanterna och måla resterande ränderna med en kontrasterande färg.

• Skala bort den blå målartejp noggrant och kasta.