mynewspapers.net

Hur man målar glas ögon på dockorÖgon av glas docka, är om levande och vacker, också känsliga, brytbar och dyrt. Lyckligtvis, utseende och färg på glas docka ögon kan uppnås utan rädsla för deras bräcklighet genom målning robustare, regelbundna lera docka ögon på ett visst sätt och tillämpa en tydlig polyester gjutning harts för ögat. Med några grundläggande verktyg och tekniker, kan du måla dina egna "glas" docka ögon i några enkla steg.

Instruktioner

• Besluta om storleken på docka ögon du behöver. Om du byter ut gamla docka ögon med nya, använda gammal docka ögon som referens. Om du inte har gamla docka ögon att använda som referens, följer denna allmänna regel: storleken på en genomsnittlig mänskliga ögat har en 1 tums diameter. Justera denna storlek för omfattningen av din docka--en docka som görs till en mänsklig skala 1/8 skulle ha ett öga med en diameter på 1/8 tum, medan en docka som görs till en full mänsklig skala (sådan en baby doll) skulle ha ett öga med en diameter på 1 tum.

• Forma två bitar av lera till två ovaler som rundas av på ena sidan men platt på den andra, och som har lämplig storlek för omfattningen av din docka. Dessa vita bitar kommer att fungera som den sklera eller vita delen av ögat. Lätt tryck en perfekt runda objekt (till exempel i slutet av en pensel eller penna) i centrum av sklera att skapa indrag för ögats iris. Iris bör ha en diameter som är ungefär hälften av hela ögat, så Använd någon runda objekt som passar dina behov.

• Placera ögonen på en bakplåt. Göra ett tält av aluminiumfolie och placera tältet över obakade lera. Placera bakplåt i en ugn som är förvärmd till 102 till 163 grader Celsius. Polymerlera kan bakas på alla temperaturer inom detta spänna; men vissa märken av lera kräver bakning vid vissa temperaturer, så kolla den lera förpackning för tillverkarens rekommenderade bakning temperatur och tid. Baka leran i 30 minuter eller för den tid som anges på den lera förpackning.

• Ta bort ögonen från ugnen och låt dem coola helt. Måla insidan av iris färgen du vill ha din docka ögon ska visas. Låt detta måla torka helt innan du går vidare. Efter att färgen är torr, lägga till en liten svart prick i mitten av iris. Detta blir ögat elev. Eleven bör inte vara större än hälften så stor som iris. Låt den färg som används för eleven torka helt.

• Applicera en droppe klar polyester gjutning harts till centrum av iris. Målet med polyester gjutning harts är att bygga upp den tydliga bula på framsidan av ögat--hornhinnan-- och ge ögon glansiga utseendet av glas ögon. Efter den första harts ansökan har torkat, applicera ett annat program. Fortsätta att gälla harts program tills du har en utbuktning över iris. Efter den slutliga hartset ansökan har torkat helt, måla hela ytan av ögat med harts att ge hela ögat en glasartad glans. Låt ögonen torka helt innan du sätter dem på dina dockor.