mynewspapers.net

Hur man målar ett Matsalsbord

Hur man målar ett Matsalsbord


Om du har checkat ut priserna i Möbelbutiker, är du väl medveten om den höga kostnaden för att köpa nya möbler. Ett matsalsbord kan kosta uppemot £1.300, och det är inte nödvändigtvis toppen av raden. Det finns alternativ, men som kan förbättra utseendet på din befintliga matbordet utan att det kostar en förmögenhet. Det enklaste och billigaste målning. Resultatet kan bara överraska dig.

Instruktioner

Hur man målar ett Matsalsbord

• Demontera matbordet. Lägga benen och extra blad på en presenning. Lean bordsskivan mot en vägg täckt av plastfolie. Lätt sand alla bitar av matbordet med fint sandpapper. Borsta bort damm med en rena, oanvända pensel. Om det finns några dings eller bucklor i tabellen, gälla wood filler för varje område.

• Applicera ett lager grundfärg på alla bitar till matbordet. I de flesta fall gör ett lager grundfärg. Låt alla bitar att torka helt innan du använder ett överlack färg. Tillämpa den första lagret färg färg du har valt. Låt några timmars torktid innan de tillämpar ett andra skikt. Tillämpa ett tredje lager färg om det behövs för ytterligare färg täckning. Låt minst 24 timmars torktid när alla lager färg har tillämpats.

• Montera matbordet, med extra omsorg inte nick någon av nyligen målade bitar. När tabellen är sätta ihop, kontrollera alla delar för nicks, chips eller fläckar som kan ha missats under målningen. Tryck upp lacken som behövs. Om någon beröring-upp krävs på bordsskivan, kan ännu en 24-timmars torktid.

• Kör din hand längs alla delar av ihop matbordet så att inga tacky områden görs. Om helt torr, applicera ett lager klart top coat sealer till alla delar av matbordet. Låt den torka i några timmar. Applicera ett andra lager på bordsskivan bara. Detta kommer att möjliggöra för slitage på bordet genom daglig användning med rätter och bestick, bevara färgen och avsluta av färg. Vissa människor gillar att säkerställa extra hållbarhet genom att tillämpa ett tredje lager klarlack på bordskivan bara. När alla skikt med tydlig topplack har tillämpats, kan 24 timmars torktid.

• Undersök hela tabellen--särskilt upp--för tacky färg. Om finish känns slät och torr, är det säkert att gå om att använda matbordet. Var noga med att använda varma kuddar när inställningen varma kastruller eller stekpannor på bordet, så överlack kan bli klibbig om överdrivet värms upp de första veckorna efter behandlas. Efter några veckor av härdning tid, behandla tabellen som du skulle någon annan Matsalsbord. Tvätta och torka den med tvål och vatten, eller polera det med möbelpolish.