mynewspapers.net

Hur man målar ett gips tak

Hur man målar ett gips tak


Målning en gips tak, om flera decennier gamla eller nyinstallerade, kräver flera steg. Strukturen på taken kan variera från släta till grov. Tak bör alltid målas innan någon annan yta är målade i rummet, inklusive väggar och trim.

Instruktioner

Hur man målar ett gips tak

• Reparera sprickor i taket innan målning. Ta bort allt damm och spindelnät med hjälp av en dammsugare och fuktiga trasor. Fyll eventuella hål eller luckor med tätning.

• Ta bort alla möbler från rummet om möjligt. Täcka alla återstående områden i rummet, inklusive fönsterbehandlingar och golv, med drop dukar som plastfolie.

• Välj en högkvalitativ latexfärg. Leta efter en 100 procent akrylfärg. Inte alla akrylfärger är full akryl, och vissa kan innehålla ytterligare tillsatser och kemikalier som inte kan följa ett gips tak. För att anses vara 100 procent akryl, måste den kan etikett särskilt ha som tryckt på det. Varumärken som Behr Home Depot och Lowes Valspar är full akrylfärger.

• Band av kanter med målartejp (ofta färgad blå). Polera kanter och se till att det finns inga luckor som färg kan sippra. Trä trim och ljus fixturer kan också behöva tejpas.

• Prime taket med ett alkaliskt-resistenta primer. Primern kan latexfärg att ansluta sig till gips tak. Primern förhindrar alkaliska i gips sipprar genom att lagret av färg. Om inte förseglade ordentligt, kan färgen peel samt fade. Grundning och målning kommer att följa samma teknik.

• Skär i omkretsen av taket och arbetet runt kanterna. Doppa en vinklad pensel något i paint. Glide penseln längs kanten på taket, med spetsen på borsten för att göra en rak linje. Borsten kommer fan ut, så att spetsen att bilda en rak linje. Denna teknik benämns med målare som "stickling i." Lämna en 3 - till 4-tum hela bandet av färg. Använd en 3-tums syntetisk borste som har en vinkel och är tillverkad för trim arbete. Om gips är kraftigt strukturerad, kan det vara nödvändigt att kasta sig in i en andra borste för att få alla fåror och skrymslen av gips målat. En andra eller ens tredje päls kan vara nödvändigt beroende på färg.

• Rulla färgen i sektioner. Använda en roller med de lämpliga nap. Om gips har en mycket grov konsistens, rekommenderas en 3/4-tums NAP-roller. Använda en 1/2-tums NAP-roller för slät gips väggar. Fäst rullen polack målning för ytterligare enkel och kontroll över området färg. Rulla i långa slag, även påtryckningsmedel. Applicera ett andra lager om det behövs.

• Kom ihåg att ta pauser. Målning gipstak kan orsaka ytterligare stam till nacke och rygg muskler.

• Ta bort all tejp. Dra bandet bort långsamt. Om det finns motstånd, Använd en rakkniv kniv lätt avskurna bandet. Ta försiktigt bort alla drop dukar och plast---färg kan enkelt droppa från gipstak och förbli blöta på skyddande ark.