mynewspapers.net

Hur man målar en plast yta

Hur man målar en plast yta


Målning en slät yta som plast är inte som målning trä eller lera. Den vattenavvisande yta av de flesta plaster innebär att det är svårt att få färgen att hålla och sprida korrekt och ansträngningar att måla plast ofta resultera i en randig, ojämn ansökan. För att få bra resultat när du målar plast, välja en bra färg för plast du arbetar med och vara noga med att förbereda plast och korrekt tillämpa färgen.

Instruktioner

• Välj din färg beroende på vilken typ av plast som du arbetar med. Plast är icke-porös, så färgen bör vara en som följer väl. Mjukare plast och plast med textur att svara lika väl till semi glansigt akrylfärger (som är flexibla när det är torrt) och emalj lacker, som har en super glänsande finish. Hårdare plast får inte ta akryl också utan en massa förberedelser eller färgen så småningom kan skala. Akryl är lättare att arbeta med, vilket du kan späda ut dem med vatten.

• Gör en test patch av färg på plast för att se hur väl det klibbar till plast. Gälla en punkt minst lika stort som en nagel så att du kan se om färg tjocklek är konsekvent över en liten yta eller om det samlar och sprider på ett ojämnt sätt. Om du inte gillar resultatet, ta bort färg med nagellack remover eller färg tunnare (gör en test lapp med dessa så att de inte kommer att skada plasten, men du förmodligen inte kommer att ha problem med en snabb torka). Om du gillar resultaten, du gå vidare till steg 5.

• Gnugga hela ytan av plast med en fine-grain sandpapper; Detta kommer att skapa en grov, porös yta som färgen kan lättare och jämnt hålla sig till. Torka av plast med en fuktig trasa för att ta bort slipdamm, sedan handduk torka.

• Ge plast en primer kappa; Använd endast en primer som motsvarar typ av färg du använder för topplack, sedan akrylfärger och emalj lacker kräver sin egen typ av primer. Låt primern helt torr enligt anvisningarna på att primern förpackningen innan du fortsätter.

• Måla plast. Om du märker en tung strimmor effekt äger rum, stoppa vad du gör och tillämpa en annan lager grundfärg eller prova med en svamp borste. Undvika vidröra några områden som du har målat tills färgen är helt torr; fingeravtryck kommer att synas särskilt lätt på plast.

• Applicera ytterligare skikt av färg som behövs.