mynewspapers.net

Hur man målar en bil RadiatorKylaren i bilen är en viktig del av kylsystemet som säkerställer att motorn får en ständigt recirkulerat tillförsel av skärvätska. Som radiatorer ålder, färgen kan bli blek och Matt från att vara i varm, smutsig ramarna för motorrummet. Detta i sin tur kan göra din motorrummet ser värre ut för slitage. Måla en bil radiator är en enkel process, men gör det ordentligt betyder att radiatorn måste tas bort från bilens motorrum.

Instruktioner

• Töm kylvätska från kylaren. Proceduren varierar beroende på modell av bil men innebär vanligtvis öppna ett avlopp som ligger på botten av kylaren. Dränera kylvätskan i en lämplig avfallsbehållare och antingen kasta det eller hålla det för återanvändning.

• Ta bort kylaren från motorrummet. Kylaren är bultad i motorrummet, men hur det installeras kommer att variera kraftigt beroende på modell. Finns en butik handbok för ditt fordon eller undersöka hur kylaren är installerat för att avgöra hur den tas bort. Du måste också ta bort eventuella Kylarslangar som fäster till kylaren.

• Blöt utsidan av radiatorn med en stålborste och en renare som enkel Green. Torr radiatorn med en trasa för butiken. Eftersom kylaren är ur bilen, är detta också en bra tid att ta det till en radiator butik och har det kontrollerats och tryck-testade för läckor. Radiator butiken kan också fixa någon böjelse kylning fenor på kylaren vid behov.

• Band den gamla färgen med färgborttagningsmedel. Tillämpa färgborttagningsmedel enligt anvisningarna på behållaren. Låt den stripper sit tills färgen bubblar, därefter torka eller skrubba bort. Upprepa tills alla färgen tas bort.

• Rengör kylaren med lacknafta och en shop trasa tills den är fri från olja och rester. Applicera en ljus beläggning av radiator sprayfärg. Radiator sprayfärg är speciellt framtagen för att blockera värme från motorn och är svart färg. Låt färgen torka ett par minuter, sedan tillämpa tre eller fyra fasta lager färg. Låt färgen att torka i minst flera timmar (eller över natten om möjligt) innan du installerar kylaren i motorrummet.

• Installera om kylaren och återanslut alla slangar som togs bort. Toppa kylaren med kylvätska, starta motorn och kontrollera om några läckor.