mynewspapers.net

Hur man måla trägolv med plastfärg

Hur man måla trägolv med plastfärg


I stället för slipning och restaining ditt trägolv, bör du måla dem, en ny trend i inredning och design. Målade golv är stabil och ogenomskinlig och kan vara någon färg. Tavlan processen är lång och omständlig, men resultaten är imponerande och erbjuder en helt ny palett för heminredning. Plastfärg består av en plast, som vinyl eller nitrocellulosa och lösningsmedel. Denna typ av färg är mycket hållbara och tål tung golvet trafik.

Instruktioner

• Ta bort alla möbler och andra föremål från rummet. Dammsug golvet, med speciell uppmärksamhet på hörn och kanter. Använda fogmunstycke för din vakuum för dessa områden. Torka hela golvet med en våt trasa, och sedan gå över den med en torr trasa för att ta bort eventuella kvarvarande smuts och damm.

• Täck golvlister med målarens maskeringstejp att skydda dem. Ta bort värmerör och andra objekt du inte vill få färg på.

• Applicera primer på golvet, i slutet av rummet från dörren. Använd en pensel för att måla kanterna på golvet. Applicera primer till resten av golvet med en långskaftad paint roller. Primer torkar ganska snabbt, men se till att golvet har torkat helt innan du fortsätter.

• Tillämpa ett lager plast golv färg på golvet, i slutet av rummet från dörren. Måla kanterna på golvet med en borste. Använda en roller med en ¼-tums tupplur för att applicera ett tunt lager av färg så jämnt som möjligt till resten av golvet. Låt färgen torka helt innan du fortsätter. Om luftfuktigheten är hög, kan du behöva vänta 24 timmar.

• Slipa golvet med 220-slippapper för att skapa en extra mjuk finish. Dammsuga upp dammet kvar.

• Upprepa steg 4. Två lager färg är avgörande om du vill skapa en tålig målade golv. För att göra färgen pågå ännu längre, lägga till ett tredje lager.

• Lägga ett tunt lager klar polyuretan till ditt målade golv, med hjälp av ren penslar och en färsk roller. Polyuretan kommer i olika utföranden, så du kan bestämma vilket som ser bäst på ditt golv. Men inte försenade det. Ett tunt lager fungerar bäst eftersom det torkar snabbt och är mindre sannolikt att trycka ut när den torr.

• Låt golvet torka i 24 timmar innan du lägger möbler och andra tillbaka i rummet.