mynewspapers.net

Hur man måla gamla möbler

Hur man måla gamla möbler


Även om utseende kan bedra, har gamla möbler ofta mycket liv kvar i den. Målningen är ett bra sätt att fräscha upp möbler för en minimal mängd av tid och pengar. Måla möbler kräver lite slipning och förberedelse men resultaten kommer att pågå länge.

Instruktioner

• Rengör möbler med lacknafta och en mjuk trasa. Med tiden ackumuleras gamla möbler smuts och fett. Ta bort detta förbereder det för färg. Möbler som inte rengörs kommer att orsaka färg bubble eller Slutför ojämnt.

• Undersök möbler för någon behövs reparationer. Reparationer kommer att vara mycket lättare innan pjäsen är målad. Göra nödvändiga reparationer.

• Använd en liten orbital eller hand sander till sand blank finish off. Börja med 60 slippapper och växla till finare sandpapper som 120 korn. I de flesta fall behöver du inte slipa rena trä. Göra flera pass med böter-slippapper. Vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som öppnar ett fönster och bär en mask, för att undvika att andas in damm som du sand. Lack eller färg på gamla möbler kan innehålla bly, som kan innebära hälsorisk.

• Torka rent med en fuktig trasa. Något slipdamm gör det svårt för den nya färgen att hålla. Låt träet torka helt innan du använder primer.

• Täcker hela stycke med ett tunt lager latex primer med hjälp av en pensel. Låt den torka helt.

• Måla med latexfärg. Sätt första strykningen på och låt det torka enligt tillverkarens instruktioner. Applicera en mer lager och vänta på att torka innan du använder möbler.