mynewspapers.net

Hur man löda kretsen Dryckplattor

Hur man löda kretsen Dryckplattor


Multilayer mönsterkort, gjort av helt bearbetade flera kretskort bundna tillsammans, har tre typer av lödtenn anslutning: hålmontering anslutningar, blind vias och begravda vior. Hålmontering anslutningar gå helt igenom alla lager att ansluta kretsar på båda sidor. Blind vias ansluta komponenter till någon av de två yttre ytorna. Buried vias göra anslutningar på inre lagren. För att ersätta komponenter, kan du löda hålmontering anslutningar och blinda vias, men inte begravda vior eftersom de är förseglade inne bundna lagren.

Instruktioner

Lödning Blind Vias

Tryck på toppen av din lödkolv till lilla cuplike via i ett hörn för komponenten som ska installeras.

Tryck på toppen av din lödtenn till den via och tillåter en liten mängd att flöda i.

Tryck på toppen av din lödkolv till den via i motsatt hörn av komponenten installeras. Smält lite löda in i det också.

• Justera den corner pin av komponenten att den via i första hörnet. Värmen den via igen med spetsen på din lödning järn och vänta på lodet att smälta.

• Sätt i kontakten till den via och håll den stadigt tills lodet smälter.

• Värme den via i motsatt hörn med lödning järn och skjut den motsatta pin av komponenten i det när lodet smälter. Håll det tills lodet stelnar. Med de motsatta hörn lödda håller komponenten på plats medan du löda andra stiften. Om komponenten har endast två stift, är du klar.

• Justera resten av stiften i komponenten in till deras respektive vias med din pincett.

• Touch lödkolv till återstående anslutning en i taget och flyter en liten mängd lödtenn i varje via.

Lödning hålmontering anslutningar

• In leads av komponenten i genom-hålet och böj leads i 45 graders vinkel på motsatt sida. Detta kommer att hålla komponenten på plats när du löd den.

Tryck på din lödkolv till anslutningen på motsatt sida av styrelsen från komponenten att värma upp.

• Tryck på toppen av din löda tråd om gemensamma och låta en liten mängd lödtenn flöde på. Vid inte lödtenn till järn. Gemensamt måste vara tillräckligt varm för att smälta lödtenn själv.

• Ta bort järnet snabbt efter lödtenn smälter på.

Att ta bort komponenter

• Ta bort löda från befintliga anslutningar med lödtenn veke. Placera löda veken mot lödtenn tas bort. Tryck din lödkolv mot löda veken och titta noga på lodet sippra på från gemensamt. Ändra löda veken som det fyller upp och fortsätta med det tills alla lodet kommer bort av alla anslutningar på komponenten.

• Lossa alla stiften på komponenten med en pincett. De kan vara lite klibbig litegrann dem lite med pincett att bryta dem löst. Räta ut stiften i genomgående hål anslutningar så att de inte binda när du tar bort komponenten. Var noga med att inte bryta några stift, men om du gör, att du tar bort några tråd bitar från hålet eller via.

• Ta bort komponenten tagit bort lödtenn och bryta lös och uträtning stiften.