mynewspapers.net

Hur man löda koppar till kopparKopparrör och andra koppar delar kan vara lödas med hjälp av olika metaller med låg smältning pekar. Traditionellt, bly-legeringar har använts för lödning av koppar, men dessa har minskat från favör under de senaste åren på grund av blyförgiftning. I dag är vatten kopparrör lödda med blyfria flux och silver legeringar. Bly-legeringar används fortfarande för lödning ledningar, komponenter på kretskort och vissa andra att gå med koppar program. Oavsett de legeringar som används, är teknikerna som i princip desamma.

Instruktioner

Svettning kopparrör

• Rengör utsidan slutet av kopparrör med ett tygstycke emery tills den är blank ljusa. Rengöra insidan av förkoppra passande med passande borste.

• Borsta generösa mängder av flux på slutet av kopparrör, beläggning hela omkrets. Upprepa för insidan av koppar montering, som täcker hela ytan röret passar insidan av.

• Sätt in röret i montering. Tända en fackla och värma montering jämnt. Ibland touch silver lödtenn till skede av montering och röret. Om det börjar smälta, fortsätta tillämpa löda kring hela leden. Fortsätta uppvärmning skarven i några sekunder.

• Inaktivera facklan och tillåta gemensamt svalna i några sekunder tills lodet börjar härda. Ser du lödtenn ändra från en blank yta till ett mattare och liknar oanvända lödtenn på rulle. Torka försiktigt av gemensamt med våt trasa för att ta bort flödet.

Lödning koppartråd

• Ren solid svetstråd med smärgel duk och flytta någon emalj om det användes för att bestryka tråd. Rena kuddar på ett kretskort med ett suddgummi. Upprätta anslutningen genom att vrida ledningar tillsammans eller infoga tråd i ett hål på ett kretskort. Tvinnad tråd kan inte rensas--i så fall du behöver lödkolv.

• Applicera en liten mängd av kolofonium-core lödtenn till lödkolv spetsen. Järnet är varmt nog när lodet smälter när du rör lödtenn till spetsen. När det gäller tvinnad tråd, använda lödkolv värma delarna och smälta lite kolofonium-core lödtenn på dem att göra en solid svetstråd slutet inför anslutningen. Detta kallas förtenning.

• Börja uppvärmning anslutningen med lödkolven. Ibland röra lödtenn till kontakten. När det smälter, fortsätta tillämpa lite lödtenn tills anslutningen är täckt.

• Ta bort järn från anslutningen och återgå järnet till innehavaren eller stativ. Låt anslutning svalna helt innan du Vidrör ledningarna.