mynewspapers.net

Hur man limma PVC-rör ihop säkert för ett akvarium

Hur man limma PVC-rör ihop säkert för ett akvarium


När du arbetar med ett akvarium, finns det tillfällen när du behöver köra PVC-rör i vattnet så att du kan pumpa vatten från ett område till ett annat. Problemet är att cement används för att säkra flera bitar av PVC-rör ihop kan vara giftiga för fiskar. Men om du använder en PVC cement som är drickbart eller livsmedelskvalitet, kan då du limma rören tillsammans utan att skada din fisk.

Instruktioner

• Titta på ändarna av två bitar av PVC-rör som du vill ansluta och kontrollera att det finns inga grader eller chips i PVC. Ta bort eventuella grader med en rakkniv.

• Rengör utsidan och insidan av varje röret på plats du vill gå med dem, med handduken för att avlägsna något fett.

• Bestäm vilken röret kommer att passa inuti andra röret. Applicera primer på utsidan av röret som kommer att vara på insidan av anslutningen med pensel som kommer med primer. Pensla primern på insidan av röret som kommer att vara på utsidan av anslutningen.

• Skall gälla samma två områden på de två rör PVC lim omedelbart efter använder primer. Driva två rören stadigt tillsammans med händerna och sedan vrida de två rör 90 grader från den ursprungliga anslutningen. Kan PVC: N att sitta och bota i 48 timmar innan du sätter den färdiga röret i akvariet.