mynewspapers.net

Hur man lever med arga människor

Hur man lever med arga människor


Känner du att du har att ständigt gå runt på äggskal att undvika utbrott av en arg person i ditt liv? Det kan vara svårt att veta hur man handskas med en arg person--du skulle gärna leva i fred i ditt hem utan att frukta den arg personen. Genom att hjälpa en arg person lär dig att på lämpligt sätt släppa sin ilska, kommer du att kunna leva lyckligare med honom.

Instruktioner

• Söka rådgivning för dig och en arg person. En kurator kan komma till roten av de problem som orsakar ilskan samt lära arg person ilska ledningskompetens. Dessutom kan du lära dig att konstruktivt hantera en arg person utbrott.

• Tala arg person att hennes ilska skadar dig. Om du håller dina känslor inne, arg person kommer inte att veta hur hennes ilska som påverkar dig och kommer att fortsätta med de arga utbrott. När förklara dig själv, inte provocera, skrika eller kritisera den arg personen, men fokus på lugnt att uttrycka dina känslor.

• Håll utkik efter tecken på att en person håller på att bli arga. Detta gör att du tid att omdirigera personen till något som får hennes sinne av ilska. Försök att förstärka positivt tänkande och åtgärder som kommer att ta bort den arga trigger som initierade utbrott.

• Lämna när personen blir arg så att alla hans vrede inte är riktade till dig. Ge arg person tid ensam att släppa sin vrede och komma tillbaka till en normal sinnesstämning så du inte blir fysiskt eller känslomässigt sårad under ett utbrott.