mynewspapers.net

Hur man lever ett lyckligt mitt vuxenliv

Hur man lever ett lyckligt mitt vuxenliv


Mellersta vuxen ålder uppstår mellan 34 och 60. Under denna tid, vuxna jonglering flera utvecklingsmässiga uppgifter inklusive hantera en karriär, vårda relationer, vård av barn och föräldrar och hantera hushållet. Kämpar med dessa uppgifter kan leda till depression och ångest. Dessutom kan fysiska förändringar ske, som minskad flexibilitet och styrka och ökad risk för hälsoproblem. Personer i denna åldersgrupp är löper större risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma och benskörhet. Trots dessa utmaningar är det möjligt att ha en glad och frisk mitt vuxenliv.

Instruktioner

• Motion regelbundet. Fysisk kondition kan att undvika vanliga hälsoproblem uppstår i mellersta vuxen ålder, och hålla dig friskare och aktiva längre. Träning har också känslomässiga fördelar såsom att lindra stress, ångest och depression. Detta beror delvis på de biologiska effekterna av fysisk aktivitet, men att slutföra träningsmål och observera hälsosamma fysiska förändringar främjar en känsla av tillfredsställelse.

• Delta i utmanande aktiviteter. Delta i dessa aktiviteter bidrar till att lindra känslan av att livet har blivit stillastående. Om någonsin har något som du alltid har velat göra, men har aldrig försökt, nu är det dags att prova. Gå till högskolan och få en första eller ytterligare grad. Starta ett nytt företag eller skriva en roman. Spänningen i deltar i något nytt och utmanande kan vitalisera dig och lindra känslan av att sitta fast.

• Delta i hobbies. Hobbies och hantverk hålla hjärnan aktiv, som hjälper till att förhindra minnesförlust. De ger också en känsla av tillfredsställelse och glädje. Lära sig nya färdigheter är särskilt fördelaktigt för att förbättra koncentration och minne. Försök fotografering, scrapbooking, träbearbetning eller trädgårdsskötsel. Ord och antal pussel att hålla hjärnan aktiv. Golf, tennis eller kajakpaddling hjälp du hålla dig i form. Ny verksamhet kan ge livet ny mening och intresse.

• Se utmaningar som möjligheter. Nya perspektiv är en viktig färdighet för att förebygga depression och ångest. Reframing tittar på en situation från ett annat perspektiv. Du kan se förändringar i din arbetsplats som ett sätt att hålla dig tillbaka och framåt yngre anställda, eller du kan se dem som en möjlighet att lära sig nya saker och bli mer marknadsmässig. De första tecknen på fysiska avtar kan tolkas som en indikation på att livsstilsförändringar är i ordning, vilket kan förhindra att mer allvarliga medicinska komplikationer i framtiden. Titta på positiva i livet hjälper dig gärna när som helst liv.