mynewspapers.net

Hur man läser spanska tarotkort

Hur man läser spanska tarotkort


En form av spådom i antiken, tarot-kort ger dig ett underhållande sätt att se in i framtiden, eller åtminstone imponera på vänner och gäster. Spanska tarotkort inte skiljer sig från standard tarotkort förutom att de är på spanska. Detta gör att läsa dem svårt bara på grund av språkbarriären, betydelserna av korten är dock den samma. Inte bara att veta hur man läser spanska tarot-kort ger dig en mer kulturell inställning till verktyget spådom, men det kan också lära dig lite spanska.

Instruktioner

• Blanda däck av tarotkort grundligt. Den metod du använder för att blanda spelar ingen roll, eftersom många människor har olika sätt att blanda sina tarotkort. Detta inkluderar blanda dem som en kortlek eller bara sprida dem (med konst sidan vänd nedåt) och sedan blanda dem slumpmässigt.

• Välj typ av spridningen du vill läsa. Spridningen typer inkluderar det keltiska korset, treenigheten och livets träd bland många andra. Om du är nybörjare, välja Trinity spridning, eftersom den bara behöver tre kort. Detta symboliserar förflutnan, nuet och framtiden.

• Dra ett kort från toppen av leken, efter det har varit grundligt blandas. Placera kortet, ansikte upp, på ditt bord eller annan yta för läsning tarot.

• Läsa de spanska orden på kortet, om det är ett kort från stora Arkanan. Stora Arkanan kort är de enda kort i leken med full art och formuleringar. Resten av korten, mindre Arcana, funktionen kostymer och siffror. Till exempel är ess av koppar från de mindre Arcana, samma på alla språk.

• Se din engelska till spanska ordbok. Orden på Major Arcana kort är riktiga ord, så det borde vara lätt att hitta ordet på kortet. Till exempel kortet med titeln "The Fool," som är också kortet numrerad med en nolla, är "hacerse el tonto" på spanska. Detta bokstavligen kan översättas till "stigande dårskap eller dumhet."

• Vänd de återstående två korten för din Trekorts spridning. Studera bilder och texten innan du hänvisar till din engelska till spanska ordbok. Om du är redan flytande i spanska, behöver du inte i ordlistan utom som en generell guide på tarot kort betydelser, som är samma på alla språk.