mynewspapers.net

Hur man läser Silver kännetecken

Hur man läser Silver kännetecken


Att kunna läsa och förstå silver kännetecken är viktigt eftersom de är garantin för en bit kvalitet. Dessutom, de kan berätta mycket om en artikels ursprung och datum. Kontrollstämpling systemen skiljer sig från land till land. Snarare än att försöka komma ihåg använda alla märken, de flesta samlare göra av referens böcker som "Jacksons kännetecken." Det första steget är dock att förstå vilka typer av silver märken och deras betydelse.

Instruktioner

• Kontrollera kännetecknet med en juvelerare lupp. Titta först för en silvermyntfot mark. Detta är det varumärke som ansökan av en assay office att bekräfta som en bit uppfyllt det lagliga standarden av finhalt för silver, vilket är vanligt 925 tusendelar. I England är det ett lejon i profil, känd som "lejonet passant," i Skottland är det en tistel, i Frankrike är det en klassisk kvinnlig chef (känd som "Minerva") eller ett vildsvin huvud, i förväg sovjetiska Ryssland är det en annan kvinnlig chef kallas "kokoshnik." På amerikanska silver, leta efter orden "Sterling" eller "Silver" eller en numerisk standard mark, vanligtvis.925.

• Titta nästa för en maker's eller återförsäljarens varumärke. Detta består oftast av en uppsättning initialer. På tidiga amerikanska silver, maker's mark är allt du hittar, och det är inte ovanligt att vissa beslutsfattare, som Paul Revere eller Samuel Kirk, att ha stämplat deras hela efternamn. Någon bra bok av kännetecknen innehåller också en lista över viktiga silversmeder med bilder av sina respektive frimärken.

• Slå till alla återstående markerar. Svenska silver, det att finnas minst två mer: assay office märket och datum bokstaven. Assay office märket berättar dig där silver bit testades och datum brevet ger dig Tillverkningsår. Bokstäverna går från A till U, lämnar ut J, sedan gå tillbaka på A igen. Datum bokstäverna är specifika för den assay office, så det är dessa två märken tillsammans som hjälper dig en bit silver definitivt hitintills.