mynewspapers.net

Hur man läser noter för klassisk gitarrDu kanske har märkt att en klassisk gitarrist---till skillnad från en klassisk pianist---aldrig spelar från noter. Det beror inte på klassisk gitarrist inte läser musik, det är eftersom klassisk gitarrmusik är så svårt att läsa som fungerar är lärt skrivit musik och sedan minneslagras. Klassisk gitarrmusik har extra symboler som anger vilket finger för att placera där, där på halsen för att spela och hur man förhandla om musikaliska strukturer som ackord.

Instruktioner

• Lär dig hur noterna anges diskant anställda vid klassisk gitarrmusik. Noter ange tidslängden för varje ljud. Detta är ett speciellt problem för gitarr eftersom anteckningar genom att placera ett vänster finger på ett snöre och aktivering av strängen med höger hand. Flytta vänster finger stoppar ljudet. Ett annat problem specifika för gitarren är att de flesta anteckningar kan spelas på mer än en sträng, som mer än ett av fingrarna på vänster hand och aktiveras av mer än ett finger på höger hand. Klassisk gitarrmusik måste vara noggrant utarbetat och memoriserade.

• Märka noterna i första position---vänster hand omfattar fyra första banden av gitarren--- och sedan lära dem för alla högre positioner. I femte position tilldelas fingrarna"" band 5, 6, 7 och 8. Den position du bör spela specifika helst är markerade med ett "C"---för capo, spanska för huvudet--- och antalet med en streckad linje som fortsätter så länge du är i position. Om positionen inte har markerats, bör du i första position av övergången mellan positioner. Spela i rätt position är absolut nödvändigt att få rätt ljud. Ibland, placerar är i romerska siffror och ibland C utelämnas.

• Förstå de finger och sträng indikatorer som är specifika för gitarrmusik. Fingrar av righthanden är noterade p, i, m och en för de spanska orden för de tummen, index, och ringfinger. Lillfingret vanligtvis Aktivera inte strängar, men om den gör det betecknas med ett e. Fingrarna på vänster hand är numrerade 1, 2, 3 och 4 för index, mitten, ring och pinky. Skillnaden är att göra det tydligt om texten är för vänster hand eller höger hand. Om en sträng betecknas uttryckligen---samma anteckning kan spelas på olika strängar---strängarna är numrerade 1 till 6 från tunnaste till tjockaste och stränga numrerar är inringat för att skilja den från koden för de vänstra fingrarna.