mynewspapers.net

Hur man läser en Vernier bromsok mätning

Hur man läser en Vernier bromsok mätning


En vernier bromsok är ett verktyg som används för att mäta små avstånd. Vernier bromsok har två uppsättningar av käkarna som gör att du kan mäta både insidan och ytterdiameter cirkulär objekt. Problemet med att använda en vernier bromsok för att mäta något läser en är inte okomplicerad. Till skillnad från en vanlig linjal läses en vernier bromsok med hjälp av två separata skalor--en fast skala och en lös skala. Konsten att läsa en vernier bromsok är lära sig läsa skalorna i samband med varandra.

Instruktioner

• Mät avståndet du vill räkna ut med hjälp av vernier bromsok. Använder den rätta uppsättningen av jaws - små käftarna används för att mäta insidan diametern av ett objekt, medan större käftarna används för att mäta ett objekt som passar mellan dem - att säkerställa den mest exakta behandlingen.

• Ta reda på hur exakt din bromsok är. Denna information är allmänt skriven någonstans på den rörliga skalan. Gemensamma bromsok Läs.05 millimeter och 001 inches, även om det finns andra typer av bromsok. Detta berättar vad heter de små fästingarna på den rörliga bromsok Läs och därför hur exakt ett mått kan du få.

• Läs många--ignorera små skårorna på först - på den fasta skalan till vänster om noll läsningen i den rörliga skalan. Detta är längden på objektet i centimeter, eller tiondelar av en tum om din bromsok visar det engelska systemet.

• Läsa den lilla skåran, ofta tillsammans med ett litet antal, på den fasta skalan omedelbart till vänster om noll läsa på den rörliga skalan. Detta är längden på objektet i millimeter.

• Hitta där en av skalstrecken på den rörliga skalan ställer upp mest exakt med en av skalstrecken på den fasta skalan. Läs mätning på fasta skalan där dessa fästingar radas upp.

• Lägga alla dina mått. Börja med din största mätning och arbeta dig till minsta måttet, den som du hittat från att läsa den rörliga skalan.