mynewspapers.net

Hur man läser en lägsta-högsta termometerEn lägsta-högsta termometern mäter den högsta och lägsta temperaturen under en önskad tidsperiod. Denna typ av termometer består av en U-formad glasrör fyllt med vätska. Den övre halvan av röret som registrerar minimitemperaturen innehåller alkohol. den övre halvan av röret som registrerar högsta temperatur innehåller ett vakuum eller lågt tryck alkohol ångor. Som alkoholen expanderar som svar på förändringar i temperatur, flyter på båda sidor av termometern spela in minsta och högsta temperaturerna.

Instruktioner

• Undersök flötena på termometern. Flötena har någon mekanism som kommer att få dem att "sticka" på sin högsta nivå tills du trycker på reset-knappen. Högsta och lägsta temperaturerna anges med botten av flottören.

• Läs skalorna på båda sidor av termometern. Skalan på minimitemperatur sidan är upp och ner, så att den kallaste temperaturen är högst upp på skalan. Skalan på högsta temperatur är som en vanlig termometer.

• Spela in aktuell temperatur med endera sidan av lägsta-högsta termometern. Den temperatur behandlingen bör vara samma på båda sidor av en korrekt kalibrerad termometer.

• Placera dina ögon så att de är lika med ytan av vätskan. Om detta inte är möjligt medan termometern är inuti förvaringsenheten, kan det tas bort från enheten kort medan den läses. I detta fall undvika att utsätta termometern till din kroppsvärme medan du läser den.

• Återställ termometern för att använda det för nästa rapporteringsperiod. När du har spelat in värdena som behövs, kan du trycka på reset-knappen. Detta kommer att frigöra flötena från sina högsta positioner så att de vilar på ytan av vätskan.