mynewspapers.net

Hur man läser en indikator färgkartaIndikator färgkartor finns i olika varianter och används för att Visa pH-värdet i ett ämne. Kemiska föreningar som ändrar färg svar syra eller bas material är oftast inbäddade i en bit papper eller andra substrat. Ämnet testas tillämpas sedan, vrida föreningen en ny färg. De enklaste som kallas lackmus test, kommer att avslöja ett pH över eller under 7 (neutralt). Mer sofistikerade färg indikatorer kan säga spänna av pH-värdet för det ämnet testas.

Instruktioner

• Tillämpa det ämnet du testar på din lackmuspapper. Röd lackmuspapper används för att upptäcka en bas och blir blå. Blått lackmuspapper identifierar syra och blir röda.

• Gäller det ämnet du testar hydrion papper testare. Hydrion papper kan upptäcka en rad av pHs. Mindre spänner kan gå från 3 till 7 pH. Ett komplett utbud täcker nästan hela pH skalan upp till 14. Fördelen med mindre utbud papper är att de är mer exakta och kan visa pH till decimalkommat (till exempel 3.5), där hela sortimentet uppsatserna täcker endast heltal (som 9 eller 4). När färgen på papperet ändringarna, kolla färgen mot nyckeln på pappersförpackningen hydrion att se pH.

• Gäller det ämnet du testar en allmän indikator. Allmänna indikatorer är en blandning av föreningar som svarar på hela sortimentet av pH. De finns i pappersform men också i en flytande lösning. Häll ämnet i lösningen eller tillämpa den på papperet och notera färgförändring. I allmänhet följer tangenten samma ordning, med röda att vara den mest sura, gröna i det neutrala sortimentet och lila för bas ämnen.