mynewspapers.net

Hur man läser en Honda Prelude chassinummer

Hur man läser en Honda Prelude chassinummer


Honda producerade förspelet, en Sport coupe, från 1979-2001. Som alla andra moderna fordon tillverkades förspelet med ett unikt chassinummer eller VIN. VIN är nu standardiserade bland alla autos består av 17 alfanumeriska tecken. VIN kan tjäna flera syften från att ta reda på historien om en bil du tänker köpa till att hjälpa lag verkställighet spåra en stulen bil. När du vet hur att dechiffrera en VIN, kan du räkna ut detaljer om bilen, som där det gjordes och när.

Instruktioner

• Leta efter fordonets identifieringsnummer på din Honda Prelude. I Honda fordon ligger VIN certifiering etiketten oftast i dörrpost på förarens sida av bilen eller på den nedre delen av förarens sida vindrutan. VIN blir också på dokumentation som bil titel och registrering och dokumenten auto försäkring.

• Undersök den VIN tre första tecknen, som kallas World tillverkaren identifieraren. Denna del av VIN avslöjar där upptakten var tillverkats eller monterats, och identifierar även bilen som en passagerare fordon. Om det första tecknet är "1" eller "4", var fordonet gjort eller monteras i USA. "J" anger förspelet var gjort eller monteras i Japan. Honda tillverkar fordon i 10 platser över hela världen.

• Leta upp fjärde och åttonde tecken i Förspelets VIN. Dessa är kända som avsnittet fordonet beskrivning. De beskriver detaljer om Förspelets organ stil, typ av motor och dess modelltypen.

• Hitta det nionde tecknet. Denna karaktär är något som kallas "kontrollsiffran." Den är utformad som ett sätt att se till de tidigare delarna av VIN är korrekta.

• Hitta det 10: e tecknet i Förspelets VIN. Det identifierar årsmodell där din Prelude har producerats. För de flesta av de åren när förspelet tillverkades, tilldelades ett annat brev till varje årsmodell. Bokstaven "X", till exempel, enligt 1999 års modell, och "Y" avses den 2000 årsmodell. Men 2001 tilldelades siffran "1" istället en skrivelse.

• Spåra upp det elfte tecknet på din Prelude VIN. Detta representerar platsen för anläggningen där upptakten var samlade.

• Hitta de återstående tecknen. Tolfte genom sjuttonde tecken är det förspel serienummer. Varje fordon har en separat serienummer.