mynewspapers.net

Hur man läser aktiemarknaden grafer

Hur man läser aktiemarknaden grafer


Läst aktiemarknaden grafer kan du intelligent utvärdera potentiella lager inköp med pris historier. En form av teknisk analys, sysselsätter det tidigare priset och/eller handel volym statistik att förutsäga framtida aktiepris rörelser. Tre vanliga typer av aktiemarknaden grafer--linjediagram, peka och figur diagram och ljusstake diagram--ange mönster i data. Om du kan läsa dem, kan du tillämpa handelsbestämmelserna på grundval av dessa uppgifter. Genom skicklig användning av lager diagram, kan du förbättra timingen för din in- och utträde ur lager positioner bygger på solid information snarare än känslomässiga föraningar.

Instruktioner

• Lokalisera prisklasser på y-axeln och datum på x-axeln. En aktiekurs är en lodrät linje som sträcker sig från dagens lägsta handel pris till den högsta. De flesta versioner visar öppnande och avslutande priser också.

• Köpa lager i upp trender. Redovisa en upp trenden på en linje graf som successiva datum med prisklasser med högre toppar och högre dalar. Undvik bestånd med successivt lägre toppar och lägre dalar, som innebär en minskade stadigt.

• Handla aktier när priserna genomborra trendlinjer. Linjediagram överlagra vanligtvis en 40-dagars glidande medelvärde av priser på löpande priser. Sälja aktier när löpande priser som understiger genomsnittet i 40 dagar. köpa aktier när de höja sig över det glidande medelvärdet.

• Undvik handel när volymen är låg. Dämpa din köpa och sälja beslut för att undvika att placera affärer baserade på signaler på en låg volym dag. En kurs-volym linje graf skildrar dagliga handelsvolymer vid sin bas. Handelsvolymen representeras av en lodrät linje--den längre raden, ju högre volym och den mer trovärdighet kan du ge till någon handel signaler som genereras för den dagen.

• Identifiera trender och downtrends. Punkt & figur diagram är nät som använder x för stigande priser och O för fallande priser. Varje ruta i rutnätet representerar en godtycklig sammanhängande område med priser och är fylld med en X- eller O som en aktiekursen går in en prisklass. Kolumner med x och O's alternativ till speglar växlande trender. P & F diagram kolumner visar prisutvecklingen utan hänsyn till tidsperioder.

• Handel aktier på uppåtsidan / nackdelen breakouts. En köpsignal genereras av en upp och breakout--när en kolumn med x: s stiger en rutan ovanför toppen av den föregående kolumnen i xs Sälj signaler uppstår från nackdelen breakouts mellan två kolumner med O's

• Handel aktier när trendlinjerna är genomborrad. En motstånd trendlinje kopplar toppar i fallande kolumner - köpa aktier när genomborrad av x: s stiger ovanför linjen. En support trendlinje kopplar bottnar i stigande kolumner - sälja aktier när genomborrad av Ohlssons faller under linjen.

• Ta vinsterna när ett P & F diagram når ett pris mål. Pris mål är horisontella linjer du lägga till en P & F diagram som visar ett pris som du skulle vara villig att sälja dina aktier. Försiktig näringsidkare ta vissa eller alla deras vinster när priset målen uppnås.

• Identifiera byteshandel av ett bestånd. En ljusstake är en bild föreställande en enstaka tidsperiod på en akties pris handel sortiment. Den består av en rektangulär "ljus kropp" med en övre och en nedre vertikala wick--kallas "skuggor"--sticker ut från kroppen. Kroppen upp och ner representerar en akties öppning och stängning priser. Toppen av en övre skugga är beståndets högt pris för dagen. spetsen på en botten skugga visar dagligen låg. Om ett lager stänger högre för dagen, är kroppen färgat grönt; annars är det röda.

• Köpa aktier när Ljusstakar indikerar högre priser--ett tillstånd som kallas "bullishness." En lång kropp innebär att köpa eller sälja trycket var skev. Bullishness avbildas en lång grön kropp eller av ett organ med ingen topp shadow--ett lager stängde på sin höga. Undvik bestånd avbildas av röda organ eller skugglösa bottnar.

• Sälja lager när Ljusstakar bryta stöd. Stödnivåer bunden spänna av Ljusstake shadow bottnar för en viss tidsperiod. När en aktiekurs genomtränger ett stöd nivå, kan en nedåtgående pristrenden utvecklas, som ger incitament att sälja aktien.