mynewspapers.net

Hur man lär sig penna & bläck ritning

Hur man lär sig penna & bläck ritning


Penna och bläck ritningar kan vara några av de mest realistiska och skarpa teckningarna där ute. Eftersom du har mycket liten kontroll över faktiska tonen och skuggan av bläck, måste du lära dig konsten att manipulera linjer, med hjälp av tekniker som korsstreck, stöpplingen skuggning och konturlinje fyllning. Om du vill lära dig att rita med penna och bläck, finns det några allmänna riktlinjer och tips som du kan använda.

Instruktioner

• Använd en penna för att beskriva dina ritningar och fyllning innan du lägger till bläck. Detta är en bra teknik för nybörjare att få förtroende innan de försöker göra ritningen utan att använda pennan.

• Beskriva huvudsakliga ritningen med pennan, med starka, singular linjer. Inte att det ser klottrade, men ganska fet och definierade.

• Behärska olika sätt att skugga med hjälp av penna och bläck. Du kan använda korsstreck eller raka linjer att lager över varandra för att skapa tonen. Det är stippling, där du använder punkter för att skugga genom klustring dem tillsammans för mörkare områden och sprida dem isär för ljusare områden. Kontur är när du använder dispositionen eller formen på ett objekt för att skugga det genom att dra linjer som följer kurvorna för objektet och klustra dem tillsammans.

• Gå över disponerade ritningen och identifiera de separata sektioner som förgrund, midground och bakgrund. Detta kommer att hjälpa dig veta vilka delar av ritningen till fylla i helt svart och vilka delar att använda skuggning tekniker. Bakgrund utrymmen kan ofta se för mörk och störande om det finns för mycket skuggning eller färga. Så försök att spara mesta artikulera linje arbetet för förgrunds- och midground. Som du får mer bekväm med din egen teknik, kommer du att kunna lättare identifiera vilka delar av ritningen kommer att gynnas mest från att vara helt färgade i.