mynewspapers.net

Hur man lär sig engelska Country Dance

Hur man lär sig engelska Country Dance


Svenska Country Dancing eller ECD, har varit förevigat i populärkulturen med film och teater tolkningar av Jane Austens klassiker, främst "stolthet och fördom." Elegant danserna som Elisabet och Mr.Darcy eye varandra från motsatta sidor av balsalen är exempel på engelska Country Dancing, men ursprunget till den moderna danser började långt innan Austen, i domstolen av Elizabeth I av England. Drottning Elizabeth förtjusta i danserna av land folk. Mönster och rytmen i ECD tar tid att bemästra, men de grundläggande stegen är tillräckligt enkelt för alla att utföra.

Instruktioner

• "Ge vikt" till din rörelse. Begreppet "ge vikt" innebär att inte bara ge tyngd till ditt lager men också att ge stöd till din danspartner. Det är ett svårt steg att behärska, men en som är viktigt att lära sig tidigt så du kan ta del av din uthärda medan du lär dig andra steg.

• Incoporate lång, avslappnad vapen till din dans. ECD kräver graciösa armar till utföra rörelse mönster av dansare och hålla kontakten med din partner. Armar som är för trång visas spänd och kasta en partner ur balans.

• Håll händerna försiktigt, utan tummen röra din partners hand. Du kan släppa din partners hand när du navigerar dig genom ett mönster. Håll ditt grepp mild när du hittar det igen.

• Öva korrekt hållning. God hållning kommer att se till att din vikt centreras korrekt. Du kan öva på förbättra din hållning genom att sitta upprätt i en stol utan att vila ryggen mot baksidan av stolen. Böj framåt från midjan tills huvudet hänger mellan knäna. Koppla av i huvud, nacke och ryggrad. Sakta kom tillbaka till upprätt läge genom att "stapla" din Kotor en i taget. Det är bra att göra detta är framför en spegel så att du kan korrigera eventuella postural obalans.

• Registrera dig för en klass. ECD är bäst lärt oss med en levande instruktör som ger dig individuell uppmärksamhet. En ECD-klass kommer att lära dig specifika åtgärder av olika typer av ECD danser och hjälpa dig att uppnå nåd och förtroende en Regency herre eller Dam.