mynewspapers.net

Hur man lär sig EKG tolkning

Hur man lär sig EKG tolkning


Det finns olika metoder lära sig sätt att identifiera och tolka ett elektrokardiogram (EKG). Om du är i det medicinska området, om du har några exponering för EKGs, eller om du funderar att överföra till en specialitet där hjärtats rytm förvaltning kommer att en större del av dina arbetsuppgifter, överväga att tillämpa för att ta en avancerad hjärt liv stöd (ACL) klass. Om detta inte är fallet, finns det dock andra alternativ tillgängliga för dig.

Instruktioner

• Köpa en hjärt rytm tolkning lärobok. Dessa böcker kan köpas online, på ett college bokhandel eller på några av de större handelsfartyg bokhandlar. Du behöver en lärobok och en kopia av en arbetsbok.

• Läs över läroboken innan du hoppar in lärande mätningarna. Hjärt rytmer skiljer sig i verkliga livet än något du hittar i en bok.

• Skriv en lista med regler för både var och hur en rytm som produceras. Beroende på boken väljer du, i detalj kan vara ganska tät. Fokusera på formen på wave formationer först innan mätningarna.

• Metoder lära sig de fem grundläggande behöver-veta hjärtrytm, inklusive hur man upptäcker området i hjärtat i vilken varje härstammar. Dessa är: normal (vanlig) sinusrytm; sinus takykardi; bihålabradycardia; ventrikelflimmer; och asystoli.

• Använd din arbetsbok och praxis prover för de grundläggande fem. Du kommer att behöva memorera wave formationer är associerad med morfologi av P, QRS och T-vågor.

• Studera följande fem bra-att-veta rytmer när du har avslutat studera de grundläggande fem. De kommande fem att lära sig är: ventrikulär takykardi; förmaksflimmer, förmaksfladder; smala komplex takykardi; och "pacemaker" rytm.

• Köpa ett datorprogram som du kan svara och få feedback från att redovisa flytta EKGs. Om du känner dig säker på papper, måste du känna dig säker framför en skärm. Fortsätta öva tills din framgång på varje rytm förbättras.

• Använda Internet för att öka din hem studie. Det finns många webbplatser som diskuterar morfologi och fysiologi förknippas med hjärtats rytm tolkning. Dock vara försiktig med basera alla din inlärning på webbplatser på Internet. Rytm tolkning är som alla andra medicinsk specialitet; reglerna kan ändras. En nyligen publicerad lärobok bör din studie foundation.

• Rita modeller av hjärt rytmer i din bärbara dator att få en känsla för hur de skiljer sig från varandra. Etikett komplexen när du ritar. Om en rytm som du ritar har en P-våg, rita en pil som pekar till den och skriv P-vinka eller sinusknutan. Om rytmen har en P-våg, skriva ut varför det inte och egenskaper som är unika för den specifika rytmen. Vid denna punkt, bör du använda en millisekunder linjal eller bromsok att mäta ut vågformer i hjärt timing-cykeln.

• Söker jobb som en EKG-tekniker. Om ditt mål i lärande EKG tolkning är att säkra ett jobb med dina nya kunskaper, gå ut och sprida ditt CV. I din intervju, vara säker på att berätta om din upplevelse av lärande EKGs hemma. Släppa namnet på boken och arbetsbok du använde för att få din kunskap. Alltid öva, öva, öva.