mynewspapers.net

Hur man lär barn att använda sin fantasi

Hur man lär barn att använda sin fantasi


I en kultur där barnen har tillgång till sina egna mobiltelefoner, spelkonsoler, datorer och MP3-spelare, har inte många unga människor att använda sin fantasi. De tror ofta inte fantasy världar, eftersom deras video eller dator spel redan har mystiska element. Det är viktigt för barnen att använda sin fantasi, delvis eftersom det tillåter dem att förstå historia, andra kulturer och andra människor. Deltagande i behandlingen, konst, drama och spel bidrar till att utveckla barnens fantasi.

Instruktioner

Behandlingen verksamhet

• Läs berättelser, som älva eller folk tales, med eller till barn för att hjälpa dem börja föreställande olika scenarier i huvudet. Läsa högt för barn, med olika röster för kontrasterande känslor och tecken, och svara på deras frågor om olika händelser och karaktärer för att skapa bilder för dem om vad som sker inom historien.

• Berätta något sydda med fantastiska inslag som barnen har att föreställa sig, med hjälp av låtsaslek element såsom drakar, häxor, trollkarlar, enhörningar eller kungar eller drottningar. Ge i ämnen där ditt barn är intresserad av att få dem att lyssna till berättelsen.

• Engagera ungdomar i att berätta en historia genom att starta en historia och att låta dem fortsätta. Låt barnen sätta några ämnen i historien de vill, så länge de är lämpliga. Fråga dina barn Detaljer om människor eller händelser för att få dem att börja tänka på Detaljer relaterade till deras tecken eller händelser.

Konstnärlig verksamhet

• Göra målning, ritning, papper-mache, lera, spela deg eller hantverk aktiviteter med barn eller använda datorprogram, till exempel måla datorprogram, för att få dem intresserade av att skapa konst. Har barn skapa vissa typer av figurer eller bilder, eller låta dem bestämma vad de vill göra. Prata med dina barn om deras lappar att få dem tänka på innebörden av sina konstverk.

• Be ditt barn att skriva en berättelse eller dikt med hjälp av sin fantasi. Har dem brainstorma och sedan skriva ner deras berättelser efter att berätta om historien tomter och tecken eller teman och beskrivningar i dikter.

• Ta barn till konstmuseer se moderna konstverk som de måste dra sina egna slutsatser om konst. Har dem påpeka vad de ser i olika delar och göra upp historier att gå med på teckningen.

Dramat verksamhet

• Ha lekar eller göra dockteater med barn att ha dem agera ut att vara någon eller något annat. Låt dem spelar rollerna av människor, djur eller föremål som skiljer sig från dem, så att de måste använda sin fantasi för att komma med dialog eller åtgärder för deras tecken.

• Få barn inblandade i att skriva ett skript eller låtar för lek eller puppet show, eller göra en improv show där de gör upp scener som de går.

• Ta dina barn till lekar eller musikaler för ungdomar att få dem intresserade av lekar, gnista deras fantasi och utsätta dem för hur andra använda sin fantasi för att skapa dramatiska arbeten.

Game verksamhet

• Spela spel som charader att få barn att börja ansluta ord med bilder inom deras sinnen. Engagera dem i spelet, att låta dem gissa vad du agerar. Agera ut olika scenarier eller ord, till exempel namnen på personer, filmer, böcker eller TV visar. Använder ord och idéer som är lätt för barn att förstå och agera ut.

• Spela andra spel, såsom matchande kortspel eller brädspel, utveckla barns kritiska tänkande färdigheter, som de behöver ha en stark fantasi, enligt fantasi Rehab.

• Göra vardagliga scenarier, som tar hand om ett hus, gå i skolan, kör bil eller arbetar på ett visst jobb, i spel genom att ha barn agera ut som andra människor, till exempel brandmän, poliser, mödrar och fäder, lärare eller förare racerbil. Använda olika rekvisita, som leksaker, kostymer eller lådor som en del av scenarier.