mynewspapers.net

Hur man landskap med svarta stenar

Hur man landskap med svarta stenar


Utöka din repertoar av landskapsskötsel material genom att införliva svart pebbles i din trädgård design. Deras rundade form, monokromatiskt visuella intryck och lågt underhållsbehov är väl lämpade för små accent områden eller fet funktionselement. Du kan använda svarta stenar, vanligen ca 1 till 2 inches i storlek, som en oorganisk marktäckning att omge planteringar i en xeriscape trädgård, som med bas i en enkel zenträdgård eller ett ovanligt komplement till färgglada växter. Även om något högre pris, kan du ersätta polerad svart pebbles för vanlig svart sten att skapa en ännu mer dramatisk visuell effekt.

Instruktioner

• Sprida ett lager av svart pebbles runt foundation växter, uppmärksamma husets fasad. Accent iögonfallande kontrasten mellan det småsten mörka toner och husets yttervägg färg med ljusa gröna buskar och perenner med robust bladverk och ljusa färger som black-eyed AminRamjee och lila coneflowers.

• Separat grå betong ytbehandlar av gångbanor, terrassen och uppfarten från gräsmatta med en avdelare remsa fylld med svarta stenar. Använda små svarta pebbles för en subtil övergång från ljust hardscape till mjukhet av gräs och blomsterrabatter. För en mer dramatisk övergång, placera större polerad svart pebbles i en bred remsa intill betongen.

• Låg svart pebbles längs sidorna av en vatten-funktionen att accentuera den siktdjup. Utöka en sträng av svart pebbles ner sidan och in i en damm eller stream säng där stenarna ytor lysa när solstrålarna falla på vattnet. För en mer formell, replikera krusningar och flödet av en ström av lägga ut intilliggande remsor av stora stenar, medelstora och mindre stenar i böljande böjda mönster.

• Skapa en svart pebble täckta trädgårdsgång som sticker ut i skarp kontrast från den omgivande grönskan. Linje vägen med svart vinyl kantning att hålla stenar på plats utan att förringa deras färga. Sätt ljus-grå, nästan vit, språngbrädor mitt i de svarta stenar att fästa ögat längs banans linje och ger robust platser för att plantera dina fötter längs gångvägen.

• Bädda in svart pebbles i mortel att göra en permanent, låg-underhåll mosaik. Perfekt för landskapsplanering sittgrupp instoppat i ett hörn av din trädgård, mosaiken kan vara så enkelt som ett rutmönster med svarta stenar i alternerande kvadrater. För en mer komplex design accent med linjer och virvlar av agater eller andra färgglada stenar, lägga ut mönstret på en stor bit kartong innan du överför varje liten sten i våta murbruk.