mynewspapers.net

Hur man landskap med krossade skal

Hur man landskap med krossade skal


Krossade snäckskal har använts i landskapsarkitektur sedan kolonialtiden och har visat sig vara mångsidig tillägg till en mängd trädgård typer. Landskapsplanering bör återspegla ditt hem är omgivningen, så krossade skal oftast fungerar bra i kust- och tropiska landskap. Men du kan använda krossade skal för strikt prydnadsändamål, kan de också vara användbara som marktäckning i din trädgård sängar. Men du väljer att använda krossade skal i nästa landskapsskötsel projektet, välja färger som kompletterar ditt hem.

Instruktioner

• Kompost din trädgård sängar med krossade snäckor. Häll ner en 2-tums lager av krossade skal över din vegetabiliska eller blomma trädgård säng. Detta kommer att faktiskt tjäna två syften. Som med någon marktäckning, snäckskal kommer att bevara fukt, isolera marken och förhindra ogräs tillväxt, men de kommer att också leverera dina växter med kalcium och andra mineraler som de undergräver de åren.

• Använd krossade skal i trädgård stigar. Beroende på hur mycket du är villig att spendera, kan du använda skalen för den faktiska Stig eller som gränsar för din väg. Krossade skal vägar särskilt passande för tropiska och kustnära trädgårdar. Du kan också använda kontrasterande nyanser av krossade snäckskal för att skapa både vägen och dess gränser. Du kan till exempel använda ostronskal för sökväg och mussel skal för gränser.

• Skapa bård för att avgränsa trädgård sängar eller dela trädgård sängar i avsnitt att förhindra sprawl med krossade snäckskal. Plocka snäckor som kommer att komplettera växterna i varje trädgård säng och andra landskap. Till exempel, om du har en hel del lätt färgade blommor, plocka mörkt färgad skal kontrast med växter och göra dem sticker ut mer.

• Använd krossade skal för att skapa iscensättning för vattenattraktioner som dammar och fontäner. Du kan också välja att linje botten av dessa funktioner med krossade skal att skapa en beachlike atmosfär och förgylla ditt landskap. Dessutom kan krossade skal användas som kantlinjer runt fontäner. Undvik som gränsar till dammar med snäckor, eftersom de kommer att göra mycket för att förhindra erosion.