mynewspapers.net

Hur man lämnar ett jobb på grund av mobbning

Hur man lämnar ett jobb på grund av mobbning


Du ska aldrig behöva lämna ett jobb på grund av mobbning. Du har rätt att inte bli mobbad på jobbet. Om någon bör lämnar, borde det vara översittare. Men har även mobbarna anställningsrättigheter. Termen "mobbning" är en term som är öppna för tolkning. Vad tycker du som mobbning kan ses av andra som något mindre skadliga.

Instruktioner

• Tala med din chef om det beteende som du anser vara mobbning. Enligt den rådgivande, medling och skiljedom Service (Acas), måste arbetsgivare förhindra mobbning. Om din chef går med dig, har han en plikt att tala med mobbaren, få hennes sida av historien och tillrättavisa henne därmed.

• Berätta din chef du kommer att söka råd från ditt fackförbund--om han inte håller med dig och du är i en union. Rådfråga din unionen. Om de håller med dig, kommer de förmodligen ta upp fallet för dig. Om de inte håller med dig, kan ni glömma hela frågan. Alternativt kan du lämna ditt jobb.

• Kontrollera ditt kontrakt att se hur mycket märker du kommer att behöva arbeta. Berätta din chef du syftar till att lämna. Lyssna till några ytterligare råd din chef ger om saken. Anser någon grunder han gör att försöka få dig att ändra dig. Lämna in din avskedsansökan till din chef skriftligen om du är fast beslutna att gå vidare.

• Arbeta din uppsägningstid såvida inte din chef beslutar att erbjuda du trädgård lämna. Under trädgård lämna--också kallas trädgårdsarbete ledighet, enligt regeringen--du normalt betalas full lön men du förväntas inte att gå in i arbetet. Börja leta efter ett annat jobb.