mynewspapers.net

Hur man lägger vikt på en häst snabbt

Hur man lägger vikt på en häst snabbt


Om en häst förlorar vikt snabbt på grund av sjukdom eller andra skäl, kan det vara viktigt att få det tillbaka upp till vikt i en hast. En underviktig häst är inte sannolikt att vara mycket frisk, så att veta hur att göda upp en häst vid behov är en viktig del av den kunskap som krävs av någon hästägare. Det är viktigt att hästarna bo någorlunda aktiv när du ökar sin vikt så att de starka och friska medan de ökar i storlek.

Instruktioner

• Har din häst grundligt undersökt av din veterinär. Det är alltid viktigt att ha en veterinär undersöka din häst innan du ökar dess vikt genom foder, eftersom den låga vikten kan bero på en sjukdom. Veterinären kommer att leta efter förhållanden inklusive mag och dentala problem. Du behöver att hänga med ett bra deworming program också, eftersom om maskar, de kan hindra hästen från att upprätthålla en korrekt kroppsvikt.

• Ger en underviktig häst en matplats som är skild från de andra hästarna som du håller. Hästar tävlar ofta om mat, och om en yngre, starkare eller mer aggressiv häst vill ha maten, det kan vara svårt för en potentiellt svagare och underviktiga häst att få den del som den behöver.

• Lägga till fett i hästens diet. Majsolja används ofta för att komplettera en hästs diet när viktökning önskas. När du komplettera en hästs diet med olja, införa det gradvis. Börjar med en stor dos kan göra hästen sjuk. Starta med så lite som 1/4 kopp och sedan öka dosen gradvis om en gång i veckan. Så lite som 1/4 cup två gånger om dagen kan vara till hjälp för vikt vinna. Maximalt föreslog dosen är 2 koppar per dag, enligt webbplatsen Shadowood.

• Kontrollera att du matar häst hög kvalitet foder. En av de vanligaste orsakerna till en häst att förlora vikt matas låg kvalitet hö eller inte hitta tillräckligt hög kvalitet foder i Hagen. Om så är fallet, behöver du komplettera fodret med en bättre kvalitet hö, flytta hästen till en bättre betesmark eller komplettera kosten med ytterligare korn eller foder, till exempel alfalfa.