mynewspapers.net

Hur man lägger salt till guldfisk akvarium

Hur man lägger salt till guldfisk akvarium


Många tror felaktigt en sällskapsdjur guldfisk är en av de enklaste husdjur att ta hand om. Dock utan ordentlig akvarium underhåll bli guldfisk bedrövad, leder till sjukdom och dödsfall. Om det används korrekt, kan vanligt bordssalt döda ett antal parasiter, virus och bakterie-infektioner som rutinmässigt påverkar guldfisk. Salt är en effektiv och billig lösning på vanliga guldfisk problem t ex simning oförutsägbart, svamp, sår, ich (vit fläck sjukdom).

Instruktioner

• Få rätt typ av salt. Vanligt bordssalt kan användas för att behandla problem med din guldfisk så länge den inte har några tillsatser, nämligen gula Prussiate av Soda (YPS). Också, se upp för klumpförebyggande tillsatser och extra jod i vissa märken av salt. Även om i stora kvantiteter, dessa tillsatser är skadliga för fisk, är det belopp som är i bordssalt osannolikt att göra någon skada.

• Lös upp saltet. Detta är den rekommenderade praxis av guldfisk och akvarium styrelse. Ta några koppar vatten från din tank och Lägg den i en annan behållare för att lösa upp din salt. Tillsätt 1 tsk salt per gallon vatten i tanken att denna mindre behållare. Rör om och vänta för alla salt partiklarnas att upplösa.

• Lägga till salt blandningen i din tank. Häll i salt blandning i en hög vatten flöde område så att det kommer att vara jämnt blandat med resten av vattnet i tanken.

• Upprepa salt behandling. Kommer du att lägga till denna samma mängd salt i din tank tre gånger, lämnar 12 timmar mellan behandlingar.