mynewspapers.net

Hur man lägger ett slag av ventilen på en kompressor

Hur man lägger ett slag av ventilen på en kompressor


"Blow-off" ventiler (avlastningsventiler) är så kallade eftersom deras syfte är att blåsa av påtryckningar från den kanal som förbinder kompressorn till motorn. När downshifting, föraren lyfter foten från gaspedalen, orsakar gas bladen att slå igen stängt och alla luften i intaget tube för att studsa tillbaka mot kompressor bladen. Detta resulterar i ett fenomen som kallas "kompressor surge," som kan allvarligt skada av kompressor och motorn lika. Enskilda installationsprocedurer varierar.

Instruktioner

Installera BOV

• Hitta en lämplig plats i ditt intag slangar mellan kompressor och spjäll kroppen att montera BOV. Avlastningsventiler behöver inte vara orienterade i någon viss riktning att arbeta, så placera den i vilken position du behöver hålla det borta från värme och rörliga komponenter, och se till att lämna tre till fyra inches ovanför det för framtiden våren byte och tuning.

• Markera platsen för din BOV tubulär adapter med en permanent spritpenna. Borra i mitten av din markerad cirkel att skapa en pilot hål för din hålet lite. Skär hål med din hål-såg lite. Du kanske vill liberally coat hål-såg lite med vax eller fett för ett renare snitt och mindre värme-inducerad metall skevning.

• Rengör kanterna på dina hål med sandpapper och ta bort fett eller vax smörjmedel med lösningsmedel eller rengöringsmedel.

• Skjut BOV adapter i hålet och håller det mycket fortfarande medan du ge det ett snabbt tack med svetsaren att hålla det på plats. Slå din svetsare till lägsta fungerande inställning och avsluta svetsning i ytterkanten av adaptern.

• Infoga ringstätning ovanpå din adapter och sedan installera BOV själv med hjälp av den medföljande klämman.

• Anslut den BOV vakuum/boost nippel till en dedikerad vakuum/boost port på din Spjällhus (en på utsidan av gasspjället bladet, inte på plenum insugssida). Spjäll organ har normalt flera sådana vakuum hamnar, men du kan behöva installera ett T-rör i linje om alla era upptas.

• Starta bilen och har en assistent rev motorn, regelbundet släppa på gasen för att aktivera BOV. BOV bör avge en hörbar "svischande" som luften flyr.

• Spray eller dribbla tvålvatten runt svetsen som din assistent varvtal motorn. Om du ser bubblan läcker svetsen. Du kan antingen ta bort BOV och reweld för att försegla det, eller du kan "täta" runt svetsen med ett tunt lager av 2-komponent epoxi. Se bara till att trycka epoxin hårt in i din svets att fylla några små hål.