mynewspapers.net

Hur man lägger ett kit för en steril kateterEn kateter är ett rör eller avlopp som fångar urin i en påse. Katetrar som används i patienter som lider av urininkontinens, inte utvisa urinen i deras blåsan på egen hand, har genomgått en operation där en kateter är nödvändigt eller har andra sjukdomar som har äventyrat deras förmåga att kissa normalt. Att placera en steril kateter kit innebär prepping patienten för förfarandet, ställa in katetern i ett sterilt sätt och ordentligt sätta katetern.

Instruktioner

Prepping patienten

• Informera patienten om förfarandet, hur mycket han kan uppleva obehag och orsaken till utföra den. Fråga patienten om det finns några frågor innan du fortsätter.

• Höja sängen för att din arbetsnivå, allmänt i midjehöjd. Du vill inte att luta sig alltför långt över patienten eller har sängen försämrar din förmåga att placera katetern.

• Placera en steril kateter kit på bordet och höja den till en behaglig nivå. Sängen bör vara på din dominerande sidan när du står inför patienten.

• Placera en handduk under patientens botten. Be patienten att spred hans ben med fötterna ihop, knäna isär, inför varje vägg, som grodlår. Bistå patienten i scooting hans butt nedåt för att exponera könsorganen.

Förbereda Kit

• Ta bort plastpåsen från steril kateter kit och ställ det åt sidan. Du kan använda väskan för samla alla skräp under hela förfarandet.

• Dra vikta hörn av sterila kit från dess centrum tillgång till sterila instrument. Alla förfaranden måste vara sterila från och med nu. Vid inte de sterila instrument utan sterila handskar på händerna.

• Lägg de sterila handskarna på händerna, om ingår i kitet eller hämtas separat. Nypa manschetten dominerande handen handsken, röra endast exponerade inre, med din icke-dominanta hand och sätta på handsken. Vika tummen inåt och låt manschetten naturligt rulla när du drar det till din hand. Ta tag i andra handsken med den behandskade handen genom att sätta fingrarna under manschetten, se till att bara röra det sterila yttre. Dra handsken på handen. Du kan röra dina handskar ihop eftersom de båda sterila. När handskarna rör något som inte är sterila, som patienten, får de inte röra andra steril objekt, till exempel i katetern kit.

• Lägg en steril drapera över patientens bäckenregionen, lämnar urinröret utsatt. Vidrör inte patienten med sterila handskar när drapera.

• Ta bort de små plastbehållare med smörjmedel, bomull bollar, pincett och Betadine och placera den intill sterila kartong det sitter på. Kartongen innehåller vanligtvis kateter och spruta. Hålla rutorna i steril zon, vilket är inom en 1-tums diameter i kit kanter.

• Kontrollera att ballongen är intakt genom att fästa en 10cc spruta till Y-delen av Foley katetern och blåser det. Ska lätt blåsa upp ballongen.

• Öppna smörjmedlet och spruta det i steril zon. Det finns vanligtvis ett indrag eller en liten ficka i uppsatsen att hålla smörjmedlet.

• Ta bort katetern från sin plast. Smörj hela katetern genom att rulla röret i gelen. Returnera katetern till utgångsläget i steril zon. Du kan också bekläder röret av sprutande smörjmedel direkt från dess packet på katetern.

• Öppna Betadine och spruta på tre bomullstussar. Använd pincetten för att vända bomullstussar, se till att de är mättade med sterilisering agent. Om satsen innehåller pre indränkt bomullspinnar, ta bort dem från deras plast.

• Flytta hela kitet från tabellen till mellan patientens ben genom att säkert nypa sidorna av sterila kit och sakta flyttar det in i position. Kateter och sterila bomull bollar måste vara nära bäckenet för att minska din felmarginal när du flyttar mellan bordet och säng.

Att sätta in katetern

• Använd din icke-dominanta hand att sprida blygdläpparna eller håll spetsen på penis, lokalisering av urinröret. För en man är detta öppningen på spetsen på penis. För en kvinna är det lilla hålet ligger ovanför slidöppningen men under klitoris. När din hand vidrör patienten, inte längre är steril och kan inte hantera sterila instrument.

• Sterilisera genitalier med dominerande handen. För en man, börja på urinröret och använda pincetten för att cirkla spetsen på penis med en bomullstuss, att göra en cirkel mot basen. Kasta bomullstuss när gjort. Med de andra två bomullstussar, en i taget, vertikalt och horisontellt sedan sterilisera spetsen, att göra ett svep och bortkastade varje bomullstuss när gjort. För en kvinna, sprida blygdläpparna och sedan svepa varje bomullstuss, en i taget, i en nedåtgående riktning. Bara gå över området en gång med varje bomullstuss att undvika att främmande ämnen dra tillbaka in i området efter torka av den. Ta inte bort handen från detta område.

• Ta tag i smorda katetern med steril hand. Håll röret 3 inches från slutet. För en man, håller penis fast sedan in katetern tills Y. Tryck 10cc sprutan, blåsa upp ballongen med steril vätska i urinblåsan. Dra tillbaka på katetern, tills det finns motstånd, att säkerställa lämplig placering. För en kvinna, hitta urinröret. Håll katetern 3 inches från slutet sedan infoga röret. Fortsätta insättningspunkten tills du ser urin in röret sedan infoga det 3 till 4 mer inches. Blås upp ballongen och dra tillbaka på den.

• Anslut katetern till dränering påsen. Hänga dränering påsen på sidan av sängen, under nivån av blåsan.

• Säker Foley röret till inre lår eller magen, se till att det finns ingen spänning på tuben.

• Ta bort dina handskar och kasta de använda materialen. Tvätta händerna och registrera förfarandet i patientens diagram, att notera storleken på katetern, mängden vätska i ballongen, patientens disposition och din bedömning av urinen färg, lukt, kvantitet och kvalitet.