mynewspapers.net

Hur man lägger ett kardborreband på docka kläder

Hur man lägger ett kardborreband på docka kläder


Att göra docka kläder har aldrig varit enklare, tack delvis vare 1948 skapandet av kardborreband av George de Mestral, en schweizisk uppfinnare och natur-älskare. Han modellerade sin uppfinning för att efterlikna det sätt som grader fast till sin hunds päls---slät på ena sidan med liten tyg-gripdon å den andra. Innan kardborrband var att göra fästelement för docka kläder tråkiga och tidskrävande, som kräver mycket små knappar och knapphål eller hakar och synar. Docka samlare kan fortfarande föredrar dessa metoder, men amatör hobby och casual docka-kläder beslutsfattare använda kardborrband eftersom det är lätt att applicera och säkrare för leksaker.

Instruktioner

• Sy docka klä lämnar ryggen öppen. Klä dockan och överlappa viftar på baksidan öppnas för att bestämma var du vill placera kardborrband remsor. Göra inte överlappar viftar för långt eller tyget kan gäng i midjan.

• Mäta längden på öppningen från topp till botten och spela in mätningen på en bit papper. Detta är längden på kardborrband remsor. Ta bort klänningen från dockan.

• Lägg klänningen platt på en hård yta med baksidan av klänningen uppåt. Skär kardborrband i en remsa längd registreras i föregående steg. Om kardborrband är bredare än 3/8 tum, trimma den till rätt bredd. Använda nagellack remover på en trasa och rengör alla klibbiga ämnen från saxen.

• Slät på baksidan av klänningen så platt som möjligt med öppet lock. Separera de två sidorna av kardborreband och gälla nedre luckan öppnas, att trycka ner till säkert den grövre sidan av kardborrband (klistrad tillbaka ner). Tillämpas den mjukare sidan av kardborreband (klistrad tillbaka ner) på insidan av övre luckan öppnas, att trycka ner till säkert.

• Sy längs alla sidor av båda remsor med en piska eller rakstygn, med hjälp av en kraftig sytråd nål och knapphål. Detta säkrar remsorna till till tyget. Lägga klänningen på dockan och fäst på baksidan öppna med kardborrband remsor.