mynewspapers.net

Hur man lägger en Sony Viao nyckel tillbaka tillsammans

Hur man lägger en Sony Viao nyckel tillbaka tillsammans


VAIO är en serie av bärbara datorer från skaparna av Sony Elektronik. Som med de flesta bärbara datorer, monteras den Vaio tangentbord i flera delar. Varje individuell nyckel kopplas till tangentbordet via ett monterat klipp som ansluts till baksidan av nyckeln. Det är inte ovanligt att någon tangenter att sedan driva bort och behöver sättas ihop. Om detta inträffar finns det en enkel process som tillåter användare att snabbt anbringas nyckeln till den bärbara datorns tangentbord.

Instruktioner

• Samla alla bitar som hålls den laptop nyckeln på plats. Du bör ha två små vita klipp som varje verkar formar en halvcirkel. Du bör även ha viktiga kakel för bokstaven som du vill ersätta. Om något av dessa tre delar är felplacerad eller skadad, kan ersättare bitar köpas från tillverkaren.

• Lokalisera gummipropp i centrum av den lediga nyckel hål på tangentbordet. På varje sida av denna gummipropp blir det en tunna lodräta spår där du kommer att behöva Skjut vit klippen i. Börja med rätt klippet, justera stycke så att litet utklipp skåran på klippet vetter mot det nedre högra hörnet av räffla. Skjut det vita klippet i spåret tills du hör ett klick som betyder lappa är låst på plats. Upprepa detta steg med motsatt lappa, att se till att denna tid att utklipp skåran står inför det nedre vänstra hörnet av räffla innan du sätter in den.

• Fäst den viktiga kakel på plats på tangentbordet. Det gör helt enkelt justera nyckel kakel så att det jämnt är placerad i centrum av den lediga nyckel hål gummipropp. Tryck på viktiga kakel tills du hör ett distinkt klickande ljud som kommer att berätta nyckeln är återigen låst på plats på den bärbara datorns tangentbord.