mynewspapers.net

Hur man lägger CSS-mallar i Weebly

Hur man lägger CSS-mallar i Weebly


Cascading Style Sheets (CSS) är en typ av webbplats kod formspråk som definierar utseendet på de många olika element som utgör din Weebly webbplats, inklusive typsnitt, färger, länkar, gränser och även navigeringsmenyer och bakgrundsbilder. En av fördelarna med att använda en CSS mall för din webbplats är att den kan tillämpa en gemensam stil över alla webbsidor så att du inte behöver lägga till eller redigera koden på varje separat webbsida. Du kan lägga till en CSS-formatmall mall till din Weebly webbplats från fliken Design på inställningssidan.

Instruktioner

• Logga in på ditt Weebly webbplats att öppna webbplatsens huvudsakliga instrumentpanelssidan. Ange samma inloggningsuppgifter som du använder när du publicerar ett inlägg eller lägga till en innehållssida på webbplatsen.

• Klicka på "Design" i menyraden överst på sidan och välj sedan fliken "Redigera HTML/CSS" under fönstret horisontellt Design. Weebly visas webbplatsens Theme Editor sida i en ny skärm.

• Klicka på Välj knappen "CSS" överst i vänstra sidomenyn, precis under webbplatsens temanamn. Weebly visar webbplatsens befintliga CSS-koden i en editor-fönstret till höger på skärmen. Om befintliga Weebly mallen inte använder CSS, kommer att sedan detta fönster vara tomt.

• Markera och kopiera CSS mallkoden som du vill använda för webbplatsen i källfilen mall med filnamnstillägget CSS. Du kan öppna det i en textredigerare som anteckningar, eller en mer avancerad webbdesignprogram. Markera och ta bort eventuella befintliga CSS-koden i fönstret Weebly kod redaktör. Klistra in den kopierade koden i fönstret. Klicka på orangea "knappen till höger på den övre menyraden att spara och publicera ändringarna på webbplatsen Spara".