mynewspapers.net

Hur man lägga till naturligt goda bakterier i en septisk system

Hur man lägga till naturligt goda bakterier i en septisk system


Slamavskiljare är avsedda att hantera ditt hushålls avloppsvatten. Fasta ämnen bildar slam och bosätta sig i botten av tanken, medan fett och olja flyter till toppen och form avskum. Avloppsvattnet sipprar ner genom drainfield och fortsätter genom marken. För en slamavskiljare ska fungera, måste anaeroba bakterier bryter ner avfallet som går ner ditt avlopp. Att lägga jäst till din septitank en gång i månaden hjälper denna process och kan spara en betydande summa pengar på reparationer och yrkesmässigt underhåll.

Instruktioner

• Häll 4 dl vatten i en kastrull och ta det till en koka. Tillsätt 2 dl brunt socker i stekpannan och rör tills det är helt upplöst. Låt blandningen svalna tills den är bara något varmt vid beröring.

• Häll 2 dl gul majsmjöl i pannan och rör om väl. Låt det vila 10 minuter innan du lägger 2 paket för aktiv jäst till vattnet. Om du använder bulk jäst, 2 paket är lika med 4 1/2 tsk.

• Vänta tills blandningen blir skummig, som bör hända i cirka 10 till 20 minuter. Töm lösningen i toalettstolen och spola. Vänta på toaletten för att sluta köra och spola det än en gång. För bästa resultat låt toaletten att vila utan spolning det igen i minst åtta timmar--över natten är bäst.