mynewspapers.net

Hur man lagar Turkiet på en Rotisserie brännareÖva av rotisserie grillning – roterande och matlagning mat långsamt över värme — har funnits i århundraden, särskilt i eldstäder. Turkiet, exempelvis bastes själv som det kokar på grillspettet, vilket resulterar i en saftig, jämnt tillagad fågel. Spettet visar, cirkulera Turkiet värmer inuti, och dess juice jämnt runt i Turkiets yta. Huden browns också jämnt, blir krispig. De bästa gasgrillar för rotisserie grillning har en främre eller bakre brännare eller en linje av tre brännare.

Instruktioner

• Använd en tinade Turkiet som väger upp till 6,35 kg för rotisserie grillning. Ta bort inkråm och hals från Turkiet, sedan skölj fågeln ordentligt. Pat kalkonen torr med hushållspapper eller en ren trasa.

• Lägga till kryddor och örter i Turkiet. Lägg inte till fyllning – långsam tillagningstiden kan inte laga fyllningen grundligt. Förbered fyllningen separat.

• Ställ in grill brännarna på "Hög" i några minuter för att förvärma grillen.

• Driva Turkiet på spettet. Kör spettet genom Turkiet från svans till halsen. Fäst Turkiet spettet med spett gafflar, även kallad stiften, som hjälper till att hålla Turkiet på plats.

• Truss kalkon matlagning sträng eller ett trussing kit. Trussing förhindrar Turkiet ben och vingar från flytta och floppa grillspettet visar. Binda benen ihop och knyt vingarna mot Turkiet att hålla dem på plats.

• Aktivera grillspettet och inaktivera brännarna ner till "Low." Balansera Turkiet på spettet som rotisserie svängar, så tung Turkiet inte glider. Använd motvikter, om din rotisserie kom med dem, att balansera vikten ordentligt.

• Placera en droppande pan som innehåller en tum av vatten under Turkiet. Vattnet skapar ånga som håller Turkiet fuktig. Du kan använda en disponibel aluminium stekpanna (helst dubbelt så stor som i Turkiet) som en droppande stekpanna. Pannan fångster droppande fett för att förhindra utbrott av lågor under matlagningen.

• Stäng locket för jämn tillagning som Turkiet roterar. Om din grill har automatisk tändning, ska du har brännarna ifrån innan du stänger locket för att undvika en explosion från en uppbyggnad av gaser. Det tar ca 2-3/4 till 3 timmar man lagar en kalkon väger 3,63 till 5.44 Kilogram, och 3 till 3-3/4 timmar att laga ett Turkiet som väger 5.44 till 6,35 kg.

• Kontrollera Turkiet med en köttermometer för doneness. Placera termometern i den tjockaste delen av Turkiet bröst och den djupaste delen av Turkiet wing och låret. Turkiet ska ha en minsta inre temperatur på 73.9 grader när genomkokt, enligt U.S. avdelning av jordbruk (USDA). Du kan välja att tillaga kalkon till en högre temperatur på 85 grader Celsius. De kommer att köttsaften klar när Turkiet är genomkokt, och Turkiet köttet inte längre ser genomskinlig.

• Säsongen Turkiet delar, såsom Turkiet bröst, vingar och ben som önskas. Du kan också marinera Turkiet bitar över natten.

• Placera Turkiet delar i en rotisseri korg att grilla. Försöker sätta Turkiet delar på spett kan vara utmanande. Rotisserie korgen gör Grilla Turkiet delar obesvärad, ger bättre grillning resultat och kockar Turkiet mer jämnt.

• Tillåt 25 till 35 minuter per pund att laga Turkiet delar.