mynewspapers.net

Hur man lagar tärnad potatis i mikrovågsugn

Hur man lagar tärnad potatis i mikrovågsugn


Matlagning potatis i mikrovågsugn sparar tid över konventionella tillagningsmetoder som ugn eller spis. Många mikrovågsugn potatis tekniker fokusera mer på matlagning en hel potatis för att replikera en bakad potatis, men du kan också laga tärnad potatis i mikrovågsugn. Då sparar du tid när att göra recept som kräver tärnad potatis eftersom potatisen tar mindre tid i mikron och lämnar dig med en enklare rensning. Tärnad potatis tar kortare tid att laga mat i mikron än hela potatisar.

Instruktioner

• Tvätta potatisen med kallt vatten och skrubba bort all smuts. Skala potatisen med hjälp av en kniv eller potatis skalaren, om du föredrar dem flås. Tärna potatisen till den storlek som krävs för ditt recept.

• Placera de tärnade potatisen i en mikrovågsugn-safe skålen och se till att Sprid ut dem jämnt. Använd en bred men grunt maträtt. Lägg inte något vatten. Delvis täcka med locket att bygga upp ånga under tillagningen, men inte knäppa på locket eller skålen kan explodera.

• Koka i mikrovågsugn på hög värme i fyra minuter för varje potatis du laga. Låt svalna om du planerar att äta dem omedelbart, eller lägga tärnade potatisen till din maträtt om en del av ett annat recept.