mynewspapers.net

Hur man lagar med Salba utsäde

Hur man lagar med Salba utsäde


De gamla Aztekerna och mayafolket värdesätts utsädet kallas salba, ett annat namn för chia utsäde av familjen för sitt breda utbud av näringsvärde. Glutenfri salba är som en rik källa till antioxidanter, mineraler och vitaminer, plus salba har mer fibrer och omega-3 fettsyror än linfrö. Att veta hur man lagar med salba utsäde hjälper dig och din familj få alla fördelar denna superfood har att erbjuda.

Instruktioner

• Slipa hela salba frön med en kvarn eller en kaffekvarn. Hålla din marken salba frön förvaras i frysen, så de inte kommer att bli härsken från höga olje-innehåll.

• Åtgärd 2 koppar vatten i en skål, tillsätt sedan 1/2 kopp marken salba till vattnet. Blanda väl med en tråd visp. Inte hälla vatten på torr salba frön, som kommer att få dem att bli klumpiga. Låt gelen att sitta i fem minuter, blanda igen och sedan låt gelen sitta i 15 minuter innan du använder den i ditt recept. Förvara gelen i kylskåpet. Lägg till salba gel för att pannkaka och svamla smeten, samt för att heta havremjöl.

• Använda tre delar mjöl och en del marken salba när baka bröd, muffins, kakor, cookies och mer. Lägga till salba ger mer styrka och fiber till din bakverk.

• Lägga till marken salba till soppor, gravies, såser och grytor. Består av över 90 procent vatten, salba expanderar och blir gelatinös när läggas till vätskor, vilket gör det naturliga förtjockningsmedel.

• Byt ut ett ägg med 1/4 kopp marken salba när ett recept kräver ägg.

• Göra marker av salba gel för ett mellanmål. Spraya en icke-stick bakplåt med olja, sked gelen på bakplåt tre inches isär med hjälp av en tesked och sedan lägga på plåt i ugnen på 76,7 grader eller lägre. Lämna den salba chips i ugn i 12 timmar, eller över natten. När de är redo, strö marker med din favorit ört kryddor eller salt.