mynewspapers.net

Hur man lagar med Mesquite trä

Hur man lagar med Mesquite trä


Matlagning med mesquite enbart innebär en process skiljer sig mycket från rökning eller de vanliga metoderna för grillning av kött eller grönsaker över en kombination av träkol och wood chips och beror till stor del på vad du är matlagning. Biffar och kotletter, fiskfiléer och grönsaker, du vill ha en varm eld; för hela stora fiskar, stekar och fjäderfä måste du koka över kol; problemet är hur du underhåller en bra bädd av kolen.

Instruktioner

Biffar, kotletter, korv, fisk filéer och grönsaker

• Starta en eld med fnöske och tidningen. Lägg till sex till åtta bitar av mesquite så snart det blixtsnabb. Användning skär mesquite bitar 3 till 4 inches bred och 6 till 12 inches i längd. Du vill din wood högen ca 8 inches under grillen så att lågor och rök kommer att slicka maten; Detta kommer Bryn kött och grönsaker och ingjuta dem med en underbar rökighet.

• Placera grillen över elden när lågorna är tillräckligt hög för att nå den. Rengöra grillen med en stålborste om det behövs och sedan använda en tråckla pensel för att täcka grill stegpinnarna med matolja att hålla maten fastnar.

• Lägger kött eller grönsaker på grillen med utegrill tång och Observera noga; de brinner snabbt utan ordentlig diligence.

• Flytta mat runt till svalare områden på grillen om lågorna växer högre än 1-2 inches ovanför grillen. Som fett droppar från kött, kommer att det orsaka skov.

• Vrid maten efter mer än två minuter. Om du önskar mer browning, vänds det tillbaka och kolla maten ofta. Även om de flesta livsmedel beredd på detta sätt kommer att laga snabbt, bör de ha en fin mild rökig smak. Ta bort från grillen när brynt på båda sidor.

Hela stora fiskar, stekar och fjäderfä

• Ljust trä. Om matlagning över en stor eldgrop, tända primära eld på ena sidan av gropen och förbereda ett andra parti på tändved och trä stöd brand på motsatt sida av gropen. Om du inte ljus det---om du använder en stor vattenkokare grill, till exempel---har en andra, mindre Grill händig och set-up kindling och trä för ert stöd brand där, men inte tända den. Ibland måste du överföra kolen från stöd elden i primära matlagning elden.

• Lägga till upp till 10 stycken mesquite primära eld när det är kommer väl, sedan tillåta trä för att bränna till varma glöd (detta kan ta till en timme).

• Ljus stöd brand en halvtimme efter belysning primära elden. Lägga till mesquite tre till fyra bitar i taget och hålla den varm och flammande.

• Placera grillen över glöd och lägga köttet på grillen. Om använder vattenkokare grill, placera locket på och justera ventilerna i både locket och vattenkokaren till hälften öppna. Observera glöd noggrant över de 10 minuterna; skulle de brinna låg förtidigt, öppna vattenkokare ventilerna mer.

• Kontrollera köttet var 10 till 15 minuter om du använder en vattenkokare grill (lämna inte kött tillagas över en eldgrop unsupervised); glöd kan flamma upp, även när omfattas.

• När glöden av primära elden bränner låg (oftast från 15 till 30 minuter efter du börjar matlagning), fylla på dem med varma glöd från stöd elden med en hand spade eller befästa verktyg. Gör detta försiktigt så du inte rör upp aska och stoft som kommer att hålla till maten.

• Kontrollera köttet regelbundet. När den når den önskade doneness, ta bort den från elden och låt båda bränder att fortsätta bränna avtäckt. Detta gör rensa upp enklare och säkrare (släckt bitar av trä kan fortfarande vara varmt nog i ställen att starta en brand bör du dumpa dem i en soptunna förtidigt; detta inte kommer att hända med ren aska).