mynewspapers.net

Hur man lagar lamm biffar

Hur man lagar lamm biffar


Lamm åtnjuts av många runt om i världen. Det är kött av får som slaktats innan du slår ett år gammal, vanligtvis mellan fyra och nio månader. På grund av den unga åldern, köttet är mört och har en delikat smak. Som med alla djur, har lamm olika nedskärningar som kan tillagas på många sätt, till exempel lamm biffar. En läcker måltid som är enkel och snabb att laga mat, prova gassande lamm biffar för din familjs nästa middag.

Instruktioner

Hur man lagar lamm biffar

• Skölj en-inch-thick lamm biffarna under rinnande kallt vatten att tvätta blod kvar på dem. Klappa torrt med en pappershandduk.

• Skala och skär lök och vitlök kryddnejlika i små bitar och Lägg i en skål. Tillsätt citronsaft, olivolja, salt, peppar och paprika i skålen. Rör den resulterande marinaden med en visp tills helt blandade med varandra.

• Reservera ¼ kopp marinaden och ställ i kylskåp. Placera lammet biffar i en stor skål och häll marinaden över dem. Täck och Låt sitta i kylskåp i fyra timmar, vända biffarna på en gång för att se till att båda sidor är marinerad.

• Flytta ugn racket till andra ringde från det översta elementet. Värm ugnen till 205 grader C (400 ° F).

• Ta bort lammet biffarna ur marinaden och placera på sträckbänken i gassande pan. Linda den gassande pan och dess rack med aluminiumfolie för att hålla röran till ett minimum. Sticka ett par hål i aluminium som täcker racket så fett från köttet fortfarande rinner i stekpannan nedan.

• Steka lamm biffarna i sex minuter på ena sidan och slå. Sked vissa marinaden över toppar och fortsätta laga mat i sex minuter mer. Du kan behöva koka längre för tjockare biffar.

• Ta ut pannan ur ugnen och kontrollera det kött temperatur med en köttermometer. Rekommenderad temperatur för lamm är 65-70 grader (150 till 160 grader F), men vissa föredrar lamm på 63 grader C (145 ° F) (dvs. mindre gjort). Lägg till reserverade marinaden om så önskas när betjänar.