mynewspapers.net

Hur man lagar i ett gjutjärn Wok

Hur man lagar i ett gjutjärn Wok


Gjutjärn wokar är tunga, som tillåter dem att bli mycket varm och hålla och leda värme bra. De används på gas eller elektriska brännare eller över en öppen eld på en grill eller lägereld för rör stekning. Gjutjärn wokar är hållbara och kommer sannolikt sista flera generationer om väl vårdas. När den används med sura ingredienserna, ger de en liten mängd nyttiga järn till livsmedel.

Instruktioner

Förbereda woken för första användning

• Tvätta din gjutjärn wok. Tillverkare coat gjutjärn i en film innan levereras till butikerna så att fuktigheten i luften inte kommer att orsaka att rost. Använd varmt vatten, massor av tvål och stålull ta bort denna kemisk beläggning. Skölj i varmt vatten, med en svamp eller tvätta trasa för att ta bort alla återstående rester.

• Torka woken mycket noga. Bekläder insidan av gjutjärn wok lätt men grundligt i ett tunt lager av olja. Göra det genom att hälla lite vegetabilisk olja på en torr trasa och gnugga det i woken.

• Placera woken upp och ner i en 450 grad F ugn. Lämna det där i 35 minuter. I slutet av denna tid, dra gjutjärn wok från ugnen. Upprepa de oljning och baka fyra till sex gånger till grundligt säsong din gjutjärn wok.

Wokning

• Värm woken på medelhög värme. Lägga till en liten mängd olja, 1 till 2 msk räcker om inte din recept kräver mer. När den wok och olja är varm, tillsätt kött ingredienser.

• Använda ätpinnar eller en trä sked att hålla ingredienserna i woken. När köttet har börjat koka, tillsätt grönsakerna och stek i ytterligare tre till fem minuter.

• Lägg sås ingredienser efter grönsakerna har haft tid att börja matlagning. Vid denna punkt, kan du täcka woken om receptet kräver det. Avsluta matlagning skålen och Red av såsen genom avdunstning, eller lägga till majsstärkelse per den recept instruktioner.

Användning och skötsel

• Koka med din gjutjärn wok som du skulle med en regelbunden wok eller stekpanna, med höga temperaturer och en mycket liten mängd olja för rör stekning. Du kan också använda det utan ytterligare olja för kokning eller ångkokning ris, nudlar och grönsaker.

• Rengör gjutjärn wok efter varje användning. Utplåna matrester och överflödig olja med hushållspapper och skura det med en nylon skrubber för fastnar på mat. Använd inte tvål. Det blir en fet rester kvar på woken, detta skyddar gjutjärnet från rost. Skölj woken med varmt vatten och torka den omedelbart.

• Förvara woken i torr miljö. Om fukt är ett problem, placera en pappershandduk i woken att hålla den torr.